هایپرکلابز :
در باره کنجد و خواص بسیار آن کمتر سخن گفته شده در صورتی که کنجد یکی از خوراکی های مفید وارزنده است . پهلوان های قدیم جهت ازدیاد انرژی از کنجد استفاده می کردند و خوردن آن در نزد عموم بسیار معمول بوده است . کوبیده آن به صورت ارده برای معده اشخاصی که ترش کرده و سوزش معده دارند مفید است . جوشانده کنجد با نخود معجونی مقوی برای بدن است . آب برگ آن برای تقویت مو و رشد آن مفید است , برای این منظور باید آب کنجد را با کوبیدن وفشردن گرفته به سر بمالند . مخلوط برگ کنجد با حنا جهت مشکی کردن موی سر به کار می رود . روغن کنجد به کندی فاسد می شود و از روغن های نباتی بسیار مفید است . کنجد دارای پروتئینی است که می تواند جایگزین گوشت شود , لذا جهت سلامت جسم نیز بسیار سودمند است . این دانه روغنی دارای لسیتین نسبتا زیاد , و یک چربی مفید فسفر دار بوده و وجود آن برای نسوج و اعصاب لازم است . همچنین برای مغز و غدد داخلی بدن و تقویت قوه حافظه بسیار ضروری است.
تقریبا 25 در صد مغز انسان از لسیتین ساخته شده است که مقدار آن در کنجد از گوشت و زرده تخم مرغ و ماش و خرفه بیشتر است . ثابت شده است کسانی که کارهای فکری بیشتری دارند به مقدار بیشتری از این ماده نیازمند هستند .
کنجد معدن موادی همچون منیزیم , کلسیم , آهن , سیلیس , مس , نیکل , سدیم و چند شبه فلز دیگر است .
خاصیت کنجد بیشتر در ویتامین های متعدد آن است , مخصوصا گروه ویتامین های ( ب ) . این دانه باعث تقویت نیروی جوانی می شود . دارای طعمی گوارا و برای هر سنی قابل هضم است . اثر آن در نوسازی سلول های کهنه بدن بسیار سریع است .به عقیده پژوهشگران کنجد برای جلوگیری از سرطان مفید است . در زندگی ماشینی و کامپیوتری امروز که از دغدغه های فکری آکنده است استفاده از کنجد در تغذیه از واجبات است .
در یک جمله می توان گفت ,کنجد غذای کسانی است که می خواهند عمر طولانی توام با سلامتی و قدرت فکری و بدنی داشته باشند .