هایپرکلابز :
به گزارش خبرنگار سینمایی خبرگزاری فارس، موضوع اکران نوروزی یکی از اکران های مطرح سینما به شمار می آید. اکرانی که میتواند سرنوشت فروش فیلمها و استقبال مخاطب را در سال جدید مشخص کند. اگرچه دو هفته بیشتر از نوروز نگذشته است اما به قول معروف سالی که نکوست از بهارش پیداست و به نظر میرسد فروش فیلمها در دو هفته اخیر شروع خوبی برای سینمای ایران نباشد.
دو سالی است که 15 فیلم سینمایی برای اکران نوروز از سوی شورای صنفی نمایش مشخص میشود اما در میان آن ها تمام اهالی سینما میدانند که چه فیلمهایی شانس اکران نوروز را دارند. امسال برای رفع این مشکل یکی از کارهایی که انجام شد گروه بندی فیلمها بود اما در همین گروه بندی هم باز مشخص بود که چه فیلمهایی به نمایش درمیآید.
هنوز زود است که درباره اکران نوروزی امسال بخواهیم قضاوت کنیم اما وقتی نگاهی به آمار فروش فیلمها داشته باشیم خواهیم دید فیلمها آنچنان که توقع میرفت نتوانستند نظر مخاطبین را به خود جلب کنند و همین امر آسیبهایی را برای سینمای ایران به همراه خواهد داشت. پیش از این برخی از اهالی سینما از جمله سینماداران اعلام کرده بودند که فیلمهای جشنواره امسال نمیتوانند نظر مخاطبین را آنگونه که باید و شاید جلب کند که این پیشبینی را میتوان در در آمار فروش فیلمها شاهد باشیم.
اما اگر نگاهی به عملکرد شورای صنفی نمایش در اکران نوروزی داشته باشیم، به جز سال 90 که اکران مناسبی را شاهد بودیم در دو سال اخیر بیش از پیش شاهد روابط و دوستیها در اکران نوروزی هستیم . سال گذشته فیلمهای زندگی خصوصی (محمدحسین فرح بخش)، گشت ارشاد (سعید سهیلی)، انتهای خیابان هشتم (علیرضا امینی)، فیتیله و ماه پیشونی (آرش معیریان) و قلادههای طلا (ابوالقاسم طالبی) اکران نوروزی را به خود اختصاص داد، این اکران به دلیل چینش غلط دچار حواشی شد و تمام اهالی سینما به این اکران و چینش نامناسب آن اعتراض داشتند که نتایج نامناسب آن را نیز در اکران سال گذشته و شرایط نامناسبی که بر سینما حاکم شد، شاهد بودیم. فیلمهای فرح بخش، سهیلی، ساداتیان و احمد نجفی در اکران نوروز سال گذشته جای گرفت فیلم دوستانی که خود از اعضای اتحادیه و شورای صنفی نمایش هستند که حواشی متعددی را در پی داشت. سال گذشته شورای صنفی نمایش اعلام کردند فیلمهایی باید در نوروز اکران شود که فضای شادی داشته باشند و با همین رویکرد تعدادی از فیلمها که میتوانست به سالنهای سینما رونق بخشد از گردونه اکران جا ماند اما در این میان فیلم «انتهای خیابان هشتم» به تهیه کنندگی سید جمال ساداتیان اکران شد فیلمی که فضای تلخ اجتماعی داشت و نتوانست مخاطب را با خود همراه کند.
امسال نیز متاسفانه شاهد این روابط در اکران نوروزی هستیم فیلم محمدحسین فرح بخش (رژیم طلایی) شانس حضور در اکران نوروزی را یافت فیلمی که آذرماه تولید آن آغاز شد و به سرعت توانست پروانه نمایش بگیرد و اکران شود. جالب است که این فیلم تاکنون نتوانسته نظر مخاطب را به خود جلب کند و با توجه به اکران نوروزیاش در رتبه چهارم فروش فیلمهای نوروزی قرار گرفته است.
فیلم «قاعده تصادف» هم به گفته رئیس شورای صنفی نمایش با اصرار کارگردان توانسته است نمایش نوروزی را از آن خود کند این درحالی است که بسیاری از فیلمها از سال گذشته و جشنواره امسال حضور داشتند و علاقمند به اکران نوروزی هستند اما توان گذشتن ازسد اکران نوروز را به دلیل عدم حمایت، نبودن رابطه و دوستی با اعضاء را ندارند این فیلمها چگونه میتوانند از امکان نمایش مناسب برخوردار شوند و با وجود سالنهای محدود بتوانند امکان اکران مناسب را دریافت کنند این سؤالی است که باید از سوی شورای صنفی نمایش پاسخ داده شود و امکان اکران را برای تمام فیلمها در نظربگیرند نه تنها برای افراد خاص، شاید بار دیگر باید گوشزد کنیم که ضوابط جایگزین روابط شود تا بتوان سینمای نحیف ایران را به درستی هدایت و حمایت کرد.