هایپرکلابز : صبح امروز دکتر هومان اسعدی که در نشست خبری نهمین دوره جشنواره موسیقی جوان سخن میگفت یک خبر مهم را اعلام کرد و آن حضور استاد محمد رضا شجریان به عنوان داور در بخش آواز این جشنواره بود. اما علاوه بر خسرو آواز ایران، علیاصغر شاهزیدی، نصرالله ناصحپور، رامبد صدیف وشهرام ناظری آثار بخش آواز را داوری خواهند کرد.
اضافه شدن بخش موسیقی نواحی ایران به جشنواره جوان
سه سال است که هومان اسعدی دبیری جشنواره موسیقی جوان را بر عهده دارد اما در سومین سال دبیری او تغییراتی در جشنواره رخ داده است که اسعدی در این باره میگوید: «ایندوره از جشنواره نسبت به دو دوره قبل چند تغییر داشته است،اولین تغییر در بخش موسیقی کلاسیک ایرانی است که سازتمبک به این بخش اضافه شد، در بخش کلاسیک غربی نیزسازهای بادیبرنجی اضافه شدند و مهمترین تغییر این دوره ازجشنواره اضافه شدن بخش موسیقی نواحی ایران بود.دیگرتغییر این دوره از جشنواره این است که شوراهایسیاستگذاری تخصصی شدند و برای هر ساز یک شورایتخصصی انجام امور را برعهده دارند. از استادان شاخصموسیقی دعوت شده و نزدیک به 60 نفر از این اساتید برجستهما را در جشنواره همراهی میکنند.»
جشنواره جوان چشمانداز موسیقی کشور را ترسیم میکند
یکی از ویژگیهای اصلی جشنواره موسیقی جوان حضور استاتید برجسته موسیقی ایران است. علی ترابی که مدیریت انجمن موسیقی را بر عهده دارد، در این باره میگوید: «امسالسومین دورهای است که هومان اسعدی دبیری جشنواره رابرعهده دارد، جشنواره موسیقی جوان از نظر مشارکت اساتیدموسیقی ایران با هیچ جشنوارهای قابل قیاس نیست. نهمیندوره جشنواره در شب اختتامیه دوره قبل با معرفی دبیر کلیدخورد و پاییز سال گذشته جلسات جشنواره به طور منظم برگزارشد و ما نهایتاً در سال 93 فراخون را منتشر کردیم.»
مدیر انجمن موسیقی ایران ادامه میدهد: «1200 اثر بهجشنواره موسیقی جوان ارسال شده و ترکیبی از داوران باتخصصهای متفاوت آثار را ارزیابی کردند. از بین این تعدادنهایتاً 339 اثر به مرحله نهایی راه پیدا کردند و در این مرحله60 تن از اساتید برجسته موسیقی ایران کارها را قضاوتمیکنند. جشنواره موسیقی جوان به نوعی روشنکنندهچشمانداز موسیقی کشور در سالهای آینده است. من از تمامکسانی که میخواهند جریان موسیقی کشور راآسیبشناسیکنند دعوت میکنم تا در روزهای این جشنواره حضور داشتهباشند.»
برای هر ساز یک شورای تخصصی وجود دارد
در شورای سیاستگذاری این دوره از جشنواره موسیقی جوان تغییرات گستردهای صورت گرفته است و این شورا گستردهتر و تخصصیتر شده است. هومان اسعدی درباره این رویکرد جشنواره میگوید: «شورای سیاستگذاری به شکل دو دوره قبلنیست و در واقع این شورا به بخشهای کوچک و تخصصیتبدیل شده است، به عنوان نمونه برای کمانچه یک شورایتخصصی وجود دارد و برای نی هم یک شورای جداگانه.»
ساز تمبک به جشنواره اضافه شده است
در طی سالهای گذشته علیرغم اهمیت تمبک، این ساز در جشنواره حضور نداشت و نوزاندگان آن هم در جشنواره موسیقی جوان جایی نداشتند اما اسعدی از تغییر رویکرد جشنواره در این زمینه خبر میدهد و عنوان میدارد: «طیسالهای گذشته با چند تن از اساتید برجسته این ساز درصحبت کردیم و دعوت به همکاری کردیم، اما متأسفانه اینهمکاری انجام نشد، این ساز یکی از مهمترین سازهایموسیقی کلاسیک ایرانی است و نمیتون آن را نادیده گرفت. به همین دلیل ساز تمبک نیز به جشنواره اضافه شده است.»
وظیفه جشنواره صرفا شناسایی است
سرنوشت برگزیدگان جشنوارههای این چنینی همیشه مورد سوال بوده است این که برگزیدگان جشنوارههای دولتی آیا حمایتی خواهند شد و آیا مسیر فعالیت هنریشان هموار خواهد شد یا خیر. هومان اسعدی در این باره معتقد است که جشنواره صرفا وظیف شناسایی هنرمندان جوان را بر عهده دارد: «درجشنوارههای بینالمللی هم هیچ تضمینی برای آینده برگزیدگانوجود ندارد، جشنواره صرفاً با هدف شناسایی گام برمیدارد ومسیر را برای ورود هنرمندان جوان هموار میکند.»
بودجه 900 میلیونی جشنواره موسیقی جوان
علی ترابی در پایان نشست خبری جشنواره موسیقی جوان با اصرار خبرنگاران بودجه جشنواره را اعلام میکند و میگوید: «بودجه سال گذشته ما 600 میلیون تومان بود که امسال با توجهبه گستردهتر شدن بخشها، از معاونت هنری خواستهایم تا 50 درصد به این بودجه اضافه بکنند. به اعتقاد من این حضوراساتید به خاطر محبوبیت و مقبولیت شخص دکتر اسعدی استو نکته بعد که اساتید را برای حضور در این جشنواره ترغیبمیکند، خود جوانان هسستند. به نظر من حضور جوانهاست کهباعث میشود اساتید شرکت کنند، چرا که آنها از جایگاهاستراتژیک این جشنواره و تأثیری که در آینده میتواند برموسیقی ایران بگذارد را آگاهی دارند.»