هایپرکلابز : تنها جاذبه اشاره شده درطرح جامع گردشگری استان در ناحیه زنوز وپیرامون آن می باشد.کوه سلطان زنجير که با نامهاي زنجير وسلطان سنجر نيز شناخته ميشود، با ارتفاع 3225 متر يکي ديگر از کوههاي سترگ و زيباي آذربايجان که در محدودهي شهر زنوز و در 33 کيلو متري شمال غربي مرکز شهرستان اهر واقع شده است. جهت کوه شمال غربي – جنوب شرقي بوده و مختصات جغرافيايي قلهي آن به طول 05/64 و عرض 36/38 ميباشد.
کوه سلطان سنجر که توسط اهالی امروزه سلطان زنجیر نامیده می شود در شرق شهر زنوز قرار دارد و علت نامگذاری اين كوه بنام سنجر بدليل این بوده که، وقتی سلطان سنجر، آخرین پادشاه سلجوقیان در یکی از جنگها از قراختائیان شکست می خورد و در کوههاي اين منطقه آواره می شود به پیرعابدی که در این کوه کلبه ای داشته، پناه می آورد ومدتی در آنجا می ماند. بدین جهت این کوه به عنوان مخفیگاه سلطان سنجر مشهور می شود. امروزه آرامگاه پیر زاهد بعنوان زیارتگاه مورد توجه شهروندان و شهرهای همجوار می باشد. لیکن به جهت پوشیده بودن آن از برف در تمام فصول تنها امکان صعود در ماههای گرم سال برای عموم میسر است. همچنین این کوه بواسطه ارتفاع مناسب و برفگیری خوبی که دارد منشأء رودخانه زنوز چای و همچنین مناطق پیرامون این کوه از جمله آبشار گل آخیر که دارای ارزشهای گردشگری مناسب است.دره زنوز از حوزه آبگیری آن بهره مند است و یکی از ارکان توسعه کشاورزی و باغداری در مناطق اطراف زنوز می باشد .
آیین زیارت پیر سلطان زنجیر
در نزدیکی این کوه روستایی به نام دویوجان قرار دارد که هر ساله در این روستا آیینی با شرکت همهی زنان و مردمان روستا روی میدهد که بنا بر آن، ظهر نوزدهم تیرماه از روستا خارج شده و دسته دسته همراه زنان و بچهها به سوی «پیر» یا «سلطان سنجر» که سلطان زنجیراش میگویند حرکت میکنند. حصار این پیر از سنگ است. مردم بخشی از راه خاکی را با تراکتور و بقیه را با پای پیاده میپیمایند.
عصر پیش از فرو رفتن آفتاب بر بلندی کوه سلطان سنجر رسیده و در میان سنگهای تلنبار شده جای میگیرند تا پیش از برآمدن آفتاب شاهد گوسفندانشان باشند که بر گرد پیر میچرخند. این نمایش برای سلامتی و پربرکت بودن دامهایشان خوب است. داستانهایی از این آیینها بر سر زبانهاست که اعتقادشان را بر آن بیشتر میکند. اطراف «پیر» پر است از خانوادههایی که شب را بر سر آتش به سر میبرند و جوانانی که بر بلندی این کوه با احساس غرور از آیندهی برنامههاشان سخن میگویند. از این بلندی روستای زنوزاق، زنوز و مرند دیده میشود. این پیر از آنِ مردمان زنوز است که فقط در این روز از سال روستاییان دویوجان زائر آن میشوند.