هایپرکلابز : سبک زندگی و تیپ تغذیهای فرد باید منطبق بر اصول علمی طرحریزی شود که فرد مستعد استرس و در بلند مدت افسردگی نشود. متاسفانه آلودگی هوا یک علت پنهان بیماری افسردگی است که ساکنان شهرهای صنعتی را تهدید میکند.
افسردگی ارتباط تنگاتنگی با انتقالدهندههای عصبی همچون سروتونین دارد. این انتقال دهنده عصبی بسیاری از رفتارهای ما از جمله خلقوخو، اشتها، خواب، نشاط و... را در بدن ایجاد میکند. دوپامین، دیگر انتقال دهندهای است که در بحث خلقوخو دخالت دارد.
با وجود علتهای بالینی افسردگی، ریشه بسیاری از افسردگیها اضطراب است؛ از همین رو برخی رفتارهای اضطرابی از جمله رفتارها یا غذاهایی که به اضطراب منجر میشود نیز در این زمینه نقش خواهد داشت.بنابراین نمیتوان نقش تغذیه صحیح را در پیشگیری از بروز یا بهبود افسردگی نادیده گرفت.
مواد غذایی متعددی در سنتز انتقالدهندههای عصبی دخالت دارند و میتوانند در پیشگیری از افسردگی موثر باشند. یکی از مهمترین این مواد ویتامین D است که به دلیل آلودگی هوا کمبود این ویتامین در افراد گزارش شده است.
بیشترین میزان ویتامین D بدن از طریق آفتاب تامین میشود و مواد غذایی نقش چندانی در تامین این ویتامین ندارند. به همین دلیل هم طبیعی است که در صورت کمبود این ویتامین فرد در معرض افسردگی قرار بگیرد.
مصرف امگا 3 و غذاهای دریایی جدی گرفته شود. مواد معدنی با ارزشی که در بدن ماهی وجود دارد بدن را در مقابل بسیاری از بیماریها از جمله افسردگی و اضطراب بیمه میکند.مصرف قندهای ساده مانند شکر مفید نیست، اما مصرف قندهای پیچیده موجود در خرما و کشمش باعث افزایش سطح هوشیاری فرد میشود.
انرژی بدن باید در طول روز تامین شود. افرادی که صبحانه نمیخورند با افت قند خون و در نتیجه استرس روبرو میشوند.چای پررنگ و قهوه موجب بیخوابی شده و در نتیجه استرس فرد را افزایش داده و فرد را مستعد بیماری افسردگی میکند.