هایپرکلابز : درباره خواص بادمجان بيشتر بدانيد
تمام آنچه كه بايد در مورد خواص بي نظير بادمجان بدانيد:
اگر بادمجان دوست داريد كه هيچ، اما اگر جزء افرادي هستيد كه بادمجان مصرف نمي كنيد حتما اين ماده غذايي مفيد را در رژيم غذايي خود جاي دهيد و از خواص عالي و درماني آن بهره ببريد، چون باعث سلامتي بدن شما مي شود.
بادمجان كه به عربي بادنجان ناميده مي شود گياهي است يكساله و داراي ساقه نسبتا ضخيم و پوشيده از كرك. برگ هاي آن بيضي شكل با نوك باريك و گل هاي آن بنفش رنگ است ميوه اين گياه دراز و باريك و يا گرد، به رنگهاي بنفش، سياه، زرد و سفيد ديده مي شود .بادمجان از تيرهٔسيب زمينيان است، اين گياه بومي هندوستان بوده است و اين گياه در تمام مناطق گرمسيري و نيمه گرمسيري رشد مي كند. ارتفاع آن به 40 تا 150 سانتي متر نيز مي رسد.
بادمجان بايد تازه و كم تخم و جوان بوده و پوست براق داشته باشد و نوع طويل آن از نوع مدورش بهتر است. قبل از پختن بايد پوست آنرا كنده و هر بادمجانرا چهار قسمت كنند و يا ورقه ورقه نمايند و بر آن ها نمك بمالند و مدت چند ساعت در آب خنك گذارند تا آب قدري سياه و تيز طعم گردد. اين آب را عوض كرده و عمل را تكرار كنند تا مواد سياه رنگ و مواد نفخ زا و مواد سست كننده در آب داخل شده و با آب دور ريخته شوند. سپس با آب پاك آنرا شسته و از خواص بي نظير آن استفاده كنند.
بادمجان پوست را شاداب نگه مي دارد
بادمجان براي پوست نيز مفيد است چون حاوي مقدار زيادي آب است كه علاوه بر بهبود ساير دستگاه هاي بدن به حفظ سلامت پوست و موها نيز كمك مي كند. كم شدن آب بدن و درنتيجه خشك شدن پوست از عوامل مهم افزايش چين و چروك هاي پوستي است اما خوردني هايي مثل بادمجان مي توانند ذخيره آب بدن را به ميزان قابل توجهي تأمين كند.
خواص دارويي بادمجان
از نظر طب قديم بادمجان گرم و خيلي خشك است. بادمجان بر خلاف آنچه كه عوام اعتقاد دارند كه بي بو و خاصيت است داراي خواص زيادي است. مهمترين خاصيت آن كم كالري بودن آن است كه غذاي بسيار خوبي براي كساني است كه مي خواهند وزن كم كنند زيرا داراي ويتامين و مواد معدني نيز مي باشد.
1. بادمجان را حتماً بايد بحالت كاملا رسيده مصرف كرد زيرا خام آن طعم تلخ درد و در آنهائي كه آسم و برونشيت دارند باعث تحريك اين بيماري ها مي شود.
2. بادمجان اثر نرم كننده و مدر درد.
3. بادمجان به علت درا بودن آهن در رفع كم خوني داروي مؤثري است.
4. بادمجان را مي توان براي از بين بردن ورم و التهاب روي عضو ملتهب گذاشت.
5. دانه بادمجان ايجاد يبوست مي كند.
6. ريشه بادمجان و شاخه هاي خشك شده و برگهاي آن اثر بند آورنده خون را دراست و قابض بوده و مي توان در آن براي درمان احتلام بانه و انواع خونريزي ها استفاده كرد.
7. بادمجان پادزهر خوبي براي مسموميت هاي حاصل از خوردن قارچ سمي است.
8. خوردن بادمجان گرفتگي رگ ها را باز مي كند و شخص را از خطر سكته قلبي محفوظ مي درد.
9. بادمجان برطرف كننده يبوست است.
10. برگ ها و پوست سياه بادمجان را اگر بجوشانند اين جوشانده درمان اسهال خوني است.
11. جوشانده ريشه بادمجان درمان بيماري آسم است.
12. بادمجان مقوي معده است.
13. آب زردرنگي كه در موقع نمك زدن و گذاشتن بادمجان از آن خارج مي شود براي خشك كردن عرق دست و پا بهترين دارو است و اشخاصي كه دست و پايشان مرتب عرق مي كند بايد دست و پاي خود را با آن چند بار در روز بشويند تا از شر اين مرض آسوده شوند.
14. اگر بادمجان را بسوزانند و خاكستر آن را با سركه خمير كنند و به زگيل بمالند زگيل كنده خواهد شد.
15. از بادمجان مي توان به عنوان مسكن براي تسكين در استخوان شكسته و ضرب خورده استفاده كرد بدين طريق كه بايد بادمجان را در فر بگذاريد كه نيم پز شود و سپس آب آن را با فشار بگيريد و بعد به مقدار نصف اين مقدار آب به آن شكر قهوه اي اضافه كنيد آن را هم بزنيد و بنوشيد.
16. با تحقيقاتي كه جديداً روي موش هاي آزمايشگاهي انجام شده نتيجه گرفته اند كه بادمجان داراي يك ماده ضد تشنج است كه در درمان بيماري صرع اثر بسيار خوبي دارد. بنابراين اشخاصي كه تشنج دارند و يا مبتلا به اين بيماري مي باشند بهتر است كه از بادمجان استفاده كنند.
مضرات بادمجان
بادمجان با همه ي خواصي كه گفته شد نبايد مورد استفاده ي اشخاصي كه بواسيرو يا درد چشم دارند قرار گيرد زيرا بيماري آن ها راتشديد مي كند اگر اين اشخاص مي خواهند بادمجان بخورند بهتر است آن را با گوشت و روغن و يا سركه بپزند و بخورند.