چگونه ريزش مژه را کنترل کنيم؟- هایپرکلابز

راحله ... 8 سال پیش
 چگونه ريزش مژه را کنترل کنيم؟- هایپرکلابز هایپرکلابز :

ريزش مژه از مشکلات زيادي نشعت گرفته ميشود يکي از اين مشکلات مي توان کمبود آهن در فرد باشد يا اينکه مشکلات تغذيه ايي يکي از آن مي باشد.
ريزش مژه مشکلي است که زيبايي چشمان را برهم مي زند. گاهي به يکباره مژه هايتان دچار ريزش مي شود و شما براي دانستن دليل ريزش مژه و يافت راههاي درمان به مطب هاي پوست و مو مراجعه مي کنيد.فرم مژه ها و ميزان پرپشتي و طول آنها موضوعي است که به طور ژنتيکي تعيين مي شود، ولي اگر شما قبلا مژه اي پرپشت يا بلند داشته ايد و حالا دچار ريزش مژه شده ايد، در اين صورت علل متعددي مي تواند عامل اين موضوع باشد که به ترتيب اهميت، توسط متخصص پوست بايد بررسي و درمان شود. ريزش موهاي مژه مي تواند ناشي از انواع التهاب موضعي و عفونت ها، بيماري هاي خودايمني، بعضي از تومورهاي لبه پلک، بيماري هاي داخلي و غدد، وضعيت روحي و رواني و ميزان استرس هاي وارده به فرد و نيز عوارض مصرف برخي از داروها باشد.
اختلالات تغذيه اي و ريزش مژه
اختلالات تغذيه اي از جمله کمبود پروتئين، کمبود بيوتين و کمبود آهن از ساير دلايل ريزش ابرو و مژه هستند. برخي عفونت ها مثل سيفليس، عفونت ويروسي مثل ويروس تب خال، جذام، عفونت هاي قارچي و برخي دلايل عفونت هاي انگلي نيز منجر به بروز اين عارضه مي گردد. از جمله demodicosis که نوع فوليکولاروم آنها با عارضه ريزش مژه به همراه شوره همراه است. ضربات يا تروماها از دلايل ديگر ريزش مژه ها هستند، مثلاً کساني که دچار تريکوتيلويانيا هستند و عادت به کندن مژه ها دارند با کاهش حجم ابرو يا مژه ها مواجه مي شوند.
التهاب لبه پلک ها
در التهاب هاي لبه پلک ها که بلفاريت ناميده مي شود، به دليل تورم و ادم حاصله از اين حالت، مژه ها راحت تر از معمول کنده شده و ريزش آنها تسريع مي گردد. ولي بايد توجه کنيد که در اين حالت ريزش کامل يک يا چند قسمت از مژه ها ناشايع است و فقط به هنگام شستشو و يا مالش پلک ها ممکن است تعدادي از مژه ها به دست بيمار بيايند. التهاب لبه پلک ها مي تواند ناشي از عفونت، درماتيت سبوره، آلرژي و يا ضربه و دستکاري محل باشد. عفونت هاي ناشي از استافيلوکوک در لبه پلک لازم است سريعا کنترل و درمان شود، در غير اين صورت اگر التهاب طولاني شود و يا تکرار گردد، احتمال ريزش مژه ها به دليل ادم حاصله وجود دارد. در درماتيت سبوره نيز در واقع يک نوع عفونت انگلي در لبه پلک ها حادث مي گردد و التهاب مشابهي را به صورت تورم و پوسته ريزي ايجاد مي کند. اين حالت نيز اگر شديد باشد و کنترل نشود، احتمال ريزش مژه وجود خواهد داشت.بعضي اوقات در حالت هاي عفونت شديد باکتريايي (مانند تب مخملک) نيز ريزش و کم پشتي مژه ها قابل مشاهده است که البته بعد از رفع بيماري، قابل برگشت است. البته عفونت هاي ناشايع تري از قبيل سل پوستي يا جذام نيز باعث ريزش هاي خاصي در ابرو و مژه ها مي شوند که در بيماران معدودي قابل بررسي است و جزو علل شايع بيماري محسوب نمي شوند.عفونت هاي ويروسي شديد که باعث تب و ضعف عمومي مي شوند، مي توانند با ريزش موقت موها از جمله مژه ها همراه شوند که اين حالت نيز بعدا قابل برگشت است. گاهي اوقات التهابات لبه پلک ها ناشي از بيماري موضعي يا داخلي نيست و صرفا به علت ضربه و آسيب از جمله مالش شديد پلک ها (در نتيجه خارش مزمن ناحيه) و نيز حساسيت به وسايل آرايشي مختلف از جمله سايه چشم، خط چشم و به ويژه ريمل مي باشد. ريمل و خط چشم هايي که ضدآب هستند و شستن آنها به آساني صورت نمي گيرد، مي توانند باعث حساسيت تماسي يا آلرژيک شده و التهاب لبه پلک ها را به همراه داشته باشند و يا احيانا موقع شستشو باعث مالش شديد مژه ها و پلک ها شوند که در هر دو صورت، بيمار با ريزش مژه ها مواجه خواهد شد.
داروها
بايد گفت داروها نيز مي تواند دليل ديگري بر ريزش مژه ها باشند از جمله رتينوئيدها، هپارين، آندروژن ها، داروهاي ضد کلسترول داروهاي ضد تيروئيدي، پروسپرانول، اسيد والپروئيک و داروهاي ضد انعقادي. داروهاي شيمي درماني و همچنين راديوتراپي در تومورهاي چشمي نيز با ريزش ابرو و مژه همراه است. تلوژن افلوويوم با افزايش ريزش موهاي فرد که وارد فاز استراحت شده اند مشخص مي شوند. معمولاً دليل آن وضعيت روحي و يا بيماري سيستميک است که فرد اصولاً پس از يک استرس روحي شديد يا استرس هاي مکرر مزمن دچار آن مي شود.
ريزش موي سکه اي
يکي ديگر از علل شايع ريزش مژه ها، ريزش موي سکه اي (آره آتا) است. در اين حالت تمام يا قسمتي از مژه ها به طور ناگهاني خالي مي شود. اين حالت مي تواند در ناحيه ابرو و کف سر و … نيز رخ دهد. اين حالت يک بيماري ايمني محسوب مي شود و با توجه به شدت بيماري، درمان هاي خاصي را مي طلبد.
راههاي درمان ريزش مژه ها
مژه ها با درمان عوامل ايجاد شده آن ميسر است. بسياري از بيماري هاي گفته شده با ريزش بدون اسکار مژه همراه است و در برخي ريزش مژه همراه با اسکار مي باشد. در مواردي که ريزش مژه با وجود اسکار همراه است، پيوند مو راهکار درماني است و در مواردي که ممکن نباشد مي توان از مژه مصنوعي استفاده کرد. آرايش مژه ها توسط ريمل يا استفاده مکرر از مژه هاي مصنوعي يکي ديگر از علل ريزش و کم پشتي مژه هاست. البته در صورتي که از ريمل هاي واتر پروف استفاده مي کنيد و به سختي آن را پاک مي کنيد در پاسخ به ضربات و محکم پاک کردن مژه ها ريزش رخ خواهد داد. از طرف ديگر ايجاد حساسيت و آلرژي نسبت به چسب يا مواد آرايشي و پاک کننده ها مي تواند با ايجاد اگزما و خارش منجر به ريزش مو و مژه شود. اگر ريزش مژه ها در اثر ابتلا به بيماري آلوپسي آره آتا باشد، بايد درمان دارويي خاص خودش را پيگيري کرد که اين درمان ها در بسياري از موارد، نتايج خوب و مثبتي دارند. ريزش هايي را که به دليل عوامل خارجي مانند آرايش زياد به وجود مي آيند هم مي توان با حذف آن ماده خارجي (مانند ريمل، فرمژه يا حتي خط چشم) تاحد زيادي درمان کرد.
دلايل ديگر ريزش مژه و ابرو
– بيماري هاي داخلي و هورموني از جمله کم کاري و پرکاري تيروييد. کم کاري هيپوفيز و کم کاري غده پاراتيروييد نيز در تعداد معدودي از بيماران قابل بررسي است.– مصرف طولاني مدت برخي داروها از جمله داروهاي ضد کلسترول، ضد انعقاد خون ، ضد تيروييد، ايندرال، والپروييک اسيد. ريزش مژه ها به دنبال مصرف کوکائين نيز گزارش شده است.– مسموميت با داروهايي مانند بيسموت، آرسنيک و مصرف زياد ويتامين A در بيماراني خاص.– رژيم هاي لاغري بسيار کم کالري يا سوء تغذيه– انواع کم خوني (آنمي) به ويژه کم خوني فقر آهن و کم خوني داسي شکل– بيماري هاي مزمني مانند آکنه، روزاسه و پسوريازيس در بيماراني که علايم ديگر بيماري را داشته باشند.– راديوتراپي براي تومورهاي چشم– آسيب هاي حرارتي (چه گرما و چه سرما) در ناحيه پلک ها و حاشيه پلک ها؛ مثل انواع سوختگي و نيز فريز کردن پلک ها.– تتوي لبه پلک ها و پشت پلک ها با ايجاد عفونت، التهاب مزمن و يا آلرژي به مواد مورد استفاده.– وضعيت روحي و رواني فرد نيز بسيار مهم بوده و ميزان استرس هاي وارده به فرد و نيز نحوه مقابله فرد با استرس هاي محيطي قابل بررسي است. برخي از بيماران به ويژه نوجوانان به دنبال حالات روحي مانند تنش، افسردگي، ترس، اضطراب و بي قراري دچار حالتي به نام تريکوتيلومانيا مي شوند.

منبع :http://khorasannews.com/OnlineNews.aspx?newsid=203...

ارسال مطلب به هایپرکلابز

انتخاب كلوب :  
نوع مطلب :
ارسال مطلب