هایپرکلابز : مويد علويان، متخصص گوارش و کبد با بيان اين مطلب افزود : کبد چرب درمان پذير است و معمولا نشانه و علامتي نداشته و منجر به آسيب هميشگي و برگشت نا پذير نميشود اما در شديد ترين حالت کبد چرب، فرد دچار نارسايي کبدي ميشود. تغيير رفتارهاي زندگي افراد از تحرک بيشتر به تحرک کمتر، ماشيني شدن و پير شدن جامعه باعث شيوع بيشتر بيماريهاي متابوليک، فشار خون، بيماريهاي ديابت، بيماريهاي قلبي و کبد چرب شده است.
کبد چرب
وي خاطرنشان کرد: مطالعاتي که در جوامع شهري انجام شده، نشان داده است که بين 30 تا 40 درصد از جمعيت بزرگسال دچار کبد چرب هستند. البته کبد چرب خاص بزرگسال نيست و حدود 5 تا 7 درصد از اطفال نيز به اين عارضه مبتلا هستند. اين بيماري به دليل تغيير شيوه تغذيه و سبک استفاده از غذاهاي آماده (سوسيس، کالباس، پيتزا) به دليل اينکه حاوي چربي بيش از حد و افزودنيها هستند، ميتوانند زمينه ابتلا به کبد چرب را بيشتر کنند.
علويان بيان کرد: کبد چرب با غربالگري سونوگرافي و انجام تستهاي کبدي تشخيص داده ميشود. برخي مواقع ممکن است نياز به نمونه برداري از کبد به دليل تشخيص شدت بيماري باشد. براي پيشگيري از تجمع چربيها در کبد بهتر است ورزش کنيد و همچنين بايد با پرهيز از استفاده از مواد چرب و مواد نشاستهاي و به حداقل رساندن استفاده از قند شکر در بهبودي اين بيماري کمک کرد.
وي تصريح کرد: از جمله طبيعي ترين راهکارها براي درمان کبد چرب، توجه به مسائل تغذيهاي، مواد سالم، استفاده از غذاهاي سنتي و خانگي، استفاده از سبزي ها و ميوه هاي تازه و آب پز که نقش مهمي در سلامت خانواده ايفا ميکنند، جايگزيني لبنيات کم چرب به جاي چرب، استفاده از ماهي و غذاهاي دريايي، آب ليمو و عرقيات گياهي مانند کاسني، خار مريم از ديگر راه کارهاي طبيعي براي درمان اين بيماري است.