چرا گوش‌هايمان کيپ مي‌شود؟ - هایپرکلابز

راحله ... 8 سال پیش
چرا گوش‌هايمان کيپ مي‌شود؟ - هایپرکلابز هایپرکلابز :

حتما تاکنون برايتان پيش آمده که حس کنيد گوش‌هايتان گرفته، اين اتفاق گاهي هنگام سرماخوردگي و يا بعد از شنا در استخر مي‌افتد، اما ممکن است اصلا ندانيد چرا گوش‌هايتان کيپ شده است. دکتر ابراهيم رزم پا، متخصص گوش و حلق و بيني و استاد دانشگاه علوم پزشکي تهران به جام جم مي‌گويد: وقتي کسي حس مي‌کند چيزي در گوشش وجود دارد که باعث مي‌شود راحت نتواند بشنود يا احساس گرفتگي در گوش مي‌کند، يعني دچار مشکلي شده که برطرف کردن آن گاهي بسيار ساده است و گاهي به اقدام‌هاي درماني نياز دارد. دکتر رزم پا مي‌افزايد: گرفتگي گوش به علل مختلفي اتفاق مي‌افتد و شايع ترين دليل آن، وجود جرم در کانال گوش است و اين مشکل معمولا بعد از پاک کردن جرم‌هاي گوش حل مي‌شود.
اين متخصص گوش و حلق و بيني التهاب‌ها و عفونت‌هاي گوش خارجي را متهم رديف دوم گرفتگي گوش مي‌داند و مي‌گويد: در اين صورت، کانال گوش خارجي آنقدر ملتهب و متورم مي‌شود که اين کانال را مي‌بندد و به جز اين، ترشح‌هاي عفوني هم مشکل را تشديد مي‌کند. اگر مشکل عفونت گوش خارجي باشد، علاوه بر اين که گوش بايد تميز و ساکشن شود، لازم است عفونت و التهاب يا قارچ هم درمان شود.
به گفته اين استاد دانشگاه، علت التهاب يا مي‌تواند ميکروب باشد يا قارچ که اگر به علت قارچ باشد، بيمار علاوه بر گرفتگي، دچار خارش گوش هم مي‌شود، ولي اگر ميکروب عامل آن باشد، احساس درد خواهد داشت.
گرفتگي گوش و گوش مياني
دکتر رزم پا با اشاره به اين که گاهي علت گرفتگي گوش در گوش مياني وجود دارد، ادامه مي‌دهد: اگر در گوش مياني ترشح مايع وجود داشته باشد، يعني مايعي پشت پرده گوش جمع شود، احساس سنگيني و گرفتگي سراغ بيمار مي‌آيد. گاهي هم گوش اصلا عفونت دارد و باعث بروز اين حس مي‌شود.
او تاکيد مي‌کند: افرادي که گوش مياني شان درگير است، غير از گرفتگي دچار سنگيني و کاهش شنوايي هم هستند و بايد علاوه بر تميزکردن گوش، حتما براي درمان عفونت و تجمع مايع اقدام کرد. به گفته وي، تجمع مايع پشت پرده گوش بيشتر در بچه‌ها ديده مي‌شود و علت آن معمولا بزرگي لوزه سوم است که روي شيپوراستاش فشار وارد مي‌کند و عملکرد گوش را مختل مي‌کند. درمان هم اول درمان عفونت و بعد درمان لوزه سوم يا هر آنچه باعث بروز اين مشکل شده است.
مشکلات پرده گوش
اگر پرده گوش به علت التهاب ضخامت بيشتري پيدا کند يا حالت ارتجاعي اش را به هر دليل از دست بدهد، باعث احساس گرفتگي گوش خواهد شد. گاهي پزشک نمي‌تواند براحتي دريابد بيمار واقعا احساس سنگيني گوش دارد يا به گرفتگي گوش مبتلاست، چون خيلي وقت‌ها بيمار دچار سنگيني گوش و کاهش شنوايي است، ولي آن را به صورت گرفتگي توصيف مي‌کند.
شنا و سرماخوردگي
در گوش برخي افراد، جرم وجود دارد و وقتي وارد آب مي‌شوند، اين جرم‌ها مقداري آب جذب مي‌کنند و اين مساله باعث بسته شدن کانال گوش مي‌شود. به همين دليل بعد از شنا دچار گرفتگي گوش مي‌شوند.
به گفته دکتر رزم پا، مشکل ديگري به نام گوش شناگران هم وجود دارد که در مبتلايان به آن کانال گوش خارجي ورم مي‌کند بدون اين که عفونتي وجود داشته باشد. اين متخصص گوش و حلق و بيني درباره گرفتگي گوش هنگام سرماخوردگي که خيلي از ما آن را تجربه کرده ايم، مي‌گويد: عفونت گوش مياني است که باعث مي‌شود وقتي کسي سرما مي‌خورد دچار گرفتگي گوش شود و اين طور نيست که هرکس سرما بخورد، به علت ابتلا به اين بيماري دچار اين مشکل شود.
پرواز با هواپيما هم ممکن است دردسرساز شود
دکتر رزم پا درباره علت گرفتگي گوش هنگام فرود هواپيما مي‌گويد: «شيپوراستاش که رابط ميان گوش مياني و بيني است، در اثر تغيير فشار هوا، فشار گوش مياني را تنظيم مي‌کند، ولي در کساني که به آلرژي يا سرماخوردگي مبتلا هستند، وقتي هنگام فرود هواپيما ناگهان فشار هوا تغيير مي‌کند، شيپوراستاش شان به علت بيماري و التهابي که دارد، نمي‌تواند فشار داخل گوش را تنظيم کند و فشار منفي در گوششان ايجاد مي‌شود.
به گفته اين استاد دانشگاه، اين فشار منفي به تغييرات فشار هوا و ميزان التهاب و اختلال عملکرد شيپوراستاش بستگي دارد و اگر خيلي شديد باشد، فرد را دچار درد بسيار شديد خواهد کرد. حتي گاهي تجمع مايع و خون در گوش اتفاق مي‌افتد و بيمار همزمان گرفتگي و درد شديدي را حس خواهد کرد. اين متخصص گوش و حلق و بيني توصيه مي‌کند: تمام کساني که دچار سرماخوردگي يا آلرژي هستند، بهتر است تا جايي که امکان دارد و تا وقتي بيماري شان بهبود نيافته، با هواپيما مسافرت نکنند و اگر مجبور به انجام اين کار هستند، در زماني که هواپيما مي‌نشيند، آب نبات بمکند يا آدامس بجوند تا مرتب شيپوراستاش گوششان باز و بسته شود و دچار فشار منفي نشوند.
چه زماني به پزشک مراجعه کنيم؟
دکتر رزم پا درباره مراجعه به پزشک در صورت گرفتگي گوش مي‌گويد: اگر گرفتگي گوش باقي ماند، بايد حتما فکري به حالش کرد. مثلا اگر بعد از دو، سه روز گرفتگي گوش کسي برطرف نشد، نشانه وجود مشکل است و بايد حتما به متخصص گوش و حلق و بيني مراجعه کند. او تاکيد مي‌کند: اگر علت، تجمع مايع پشت پرده گوش باشد و درمان نشود، مايع به مرور زمان غليظ تر مي‌شود و درمان بسيار مشکل تر خواهد شد.
اين متخصص گوش و حلق و بيني مي‌گويد: افراد دچار آلرژي و کساني که مدام مبتلا به سرماخوردگي مي‌شوند، زياد به استخر مي‌روند و افرادي که گوش شان جرم دارد يا شيپوراستاش گوششان خوب عمل نکند بيشتر دچار گرفتگي گوش مي‌شوند.
دکتر رزم پا تاکيد مي‌کند: اگر بيماري همزمان دچار گرفتگي گوش و سرگيجه باشد، قضيه جدي تر است و بايد حتما به پزشک مراجعه کند چون احتمال دارد مشکل به گوش داخلي هم مربوط باشد. او توضيح مي‌دهد: مشکلات گوش مياني و داخلي کمتر با سرگيجه همراه است، ولي اگر گوش داخلي دچار مشکلي شده باشد، بيمار احساس سرگيجه هم خواهد کرد و بايد براي درمان اقدام شود. گرفتگي گوش طولاني يا با سرگيجه يا در بچه‌ها حتما به مراجعه و پيگيري نياز دارد.

منبع :http://afarineshdaily.ir/afarinesh/News.aspx?NID=1...

ارسال مطلب به هایپرکلابز

انتخاب كلوب :  
نوع مطلب :
ارسال مطلب