هایپرکلابز : غده تیروئید هورمونی تولید می کند که وظیفه تنظیم متابولیسم بدن را به عهده دارد . در حالت پرکاری غده تیروئید بیش از حد هورمون تولید می کند و در حالت کم کاری این غده ، هورمون های خیلی کمی تولید می شود .
در حالت کلی اختلالات تیروئید در هر 2 زن باردار از هر 100 بارداری نقش مهمی ایفا می کند و 5 تا 9 از درصد زنان بعد از زایمان دچار التهابات تیروئیدی می شوند .
چه زنانی بیشتر در خطر اختلالات تیروئیدی قرار دارند ؟
خانم هایی که قبل از بارداری مشکلات تیروئیدی داشته اند و یا سابقه خانوادگی اختلالات تیروئیدی دارند ، بعد از زایمان بیشتر در معرض خطر ابتلا به اختلالات تیروئیدی خواهند بود .
نشانه های ابتلا به بیماری تیروئید چیست ؟
بعد از زایمان پرکاری تیروئید با کاهش وزن ، عصبی شدن ، احساس گرگرفتگی و ضربان قلب شدید همراه است و کم کاری تیروئید با اضافه وزن ، احساس خستگی ، احساس سرما و ریزش مو بروز می کند .
آیا ابتلا به اختلالات تیروئیدی بعد از زایمان خطرناک است ؟
ابتلا به اختلالات تیروئیدی در دوران بارداری قابل درمان و کنترل است و هیچ خطری نوزاد و مادر را تهدید نمی کند . البته کنترل و درمان نکردن اختلالات تیروئیدی خطراتی چون جداشدن زودرس جفت ، کاهش رشد داخل رحمی ، زایمان زودرس ، تولد نوزاد مرده ، ابتلا به عفونت ها ، پره اکلامپسی را در پی خواهد داشت .
در زمان ابتلا چه باید کرد ؟
اگر پیش از بارداری سابقه تیروئید دارید، باید به پزشک متخصص مراجعه و با او مشورت کنید . به نظر می رسد بارداری باعث کاهش سرعت تولید هورمون تیروئید می شود ، شاید نیاز به مصرف داروی افزایش ( در صورت کم کاری تیروئید ) یا داروهای کاهش ( در صورت پرکاری تیروئید ) داشته باشید . ممکن است در طول دوران بارداری سطح مورد نیاز تغییر یابد .
در صورتی که درباره عملکرد تیروئید خود در طی دوران بارداری نگران هستید یا هر یک از علائم پرکاری یا کم کاری تیروئید در شما دیده می شود ، با پزشک متخصص صحبت کنید . البته اختلالات تیروئیدی به آسانی قابل شناسایی نیست مگر این که توسط پزشک به صورت دقیق مورد بررسی قرار گیرد .
ممکن است اختلالات تیروئید بعد از زایمان دوباره باز گردد . گاهی اختلالات تیروئید دوران بارداری به سرعت بعد از زایمان بهبود نمی یابد . ممکن است بعد از چند هفته از تولد نوزاد هم چنان احساس خستگی و تنبلی داشته باشید . در این صورت باید به سرعت به پزشک مراجعه کنید .