هایپرکلابز : واقعیت این است که همه نوزادان در طول روز به طور متوسط بیشتر از ۲ ساعت گریه می کنند و بدتر از آن، اینکه زمان مورد علاقه بازیگوشی آنها بعد از شیر خوردن حوالی ساعت ۲ نیمه شب است
تصورش را بکنید؛ نوزاد شما سر شب می خوابد و ساعت ۹ صبح، خیلی خوب و خوش اخلاق بیدار می شود. وقتی با او حرف می زنید و بازی می کنید، با شادمانی می خندد و وقتی می خواهید به کارتان برسید، آرام سر جایش دراز می کشد و سقف را تماشا می کند و هر وقت هم گرسنه اش شد، یک نق کوچک می زند تا شما متوجه شوید او گرسنه است و غذایش را بدهید...
وضعیت فوق الذکر، واقعا دلپذیر است ولی این وضعیت را در خواب هم نمی توانید ببینید! واقعیت این است که همه نوزادان در طول روز به طور متوسط بیشتر از ۲ ساعت گریه می کنند و بدتر از آن، اینکه زمان مورد علاقه بازیگوشی آنها بعد از شیر خوردن حوالی ساعت ۲ نیمه شب است و فقط کافی است در این زمان به آنها کم توجهی کنید تا چنان سرو صدایی راه بیندازند که اصلا باورتان نمی شود یک بچه این قدری تا این حد بتواند در گریه کردن پشتکار داشته باشد. بله، گریه جزیی از زندگی نوزاد و شیرخوار است و شما نمی توانید آن را حذف کنید؛ اما می توانید با یاد گرفتن اصول ساده ای، خونسردی تان را حفظ کنید و رفتار درستی از خودتان نشان بدهید.
چه خوشتان بیاید و چه خوشتان نیاید، شیرخوار گریه می کند، پس چاره ای جز پذیرش این واقعیت ندارید. وظیفه شما این است که بفهمید چرا کودکتان گریه می کند و شما برای آرام کردنش چه کاری می توانید انجام بدهید. برای این منظور، اول باید بتوانید تصور کنید که وقتی کودکتان گریه می کند، در ذهنش چه می گذرد:
▪ آهای، آهای، من گشنمه: بیشتر شیرخواران نیاز دارند که هر ۲ تا ۳ ساعت یک بار چیزی بخورند. در این میان، بعضی شیرخواران هستند که وقتی گرسنگی به سراغشان می آید، بدجوری شلوغ می کنند. این دسته از کودکان ممکن است آنقدر هنگام شیر خوردن هل بزنند که همراه با آن مقداری هوا ببلعند و در نتیجه بالا بیاورند، دچار نفخ شوند یا به دلیل دل درد به گریه بیفتند. برای جلوگیری از بروز چنین وضعیتی، به اولین علایم گرسنگی کودک توجه کنید و نگذارید او گرسنه بماند. اگر نوزاد شما هنگام شیر خوردن، با عجله شروع به خوردن کرد، مدتی به او استراحت بدهید.
▪ می خواهم آروغ بزنم: در حال شیر خوردن و بعد از آن، به شیرخوار فرصت بدهید که تا دلش می خواهد، آروغ بزند ولی قصه به همین جا ختم نمی شود. شیرخوار شما ممکن است بین وعده های غذایی هم نیاز به آروغ زدن داشته باشد.
▪ من جامو خیس کردم: وجود یک پوشک خیس یا کثیف، یک عامل قطعی برای سرازیر شدن اشک شیرخوار است. البته نفخ یا سوءهاضمه هم می تواند همین اثر را داشته باشد. به طور مرتب، پوشک کودکتان را چک کنید تا مطمئن شوید تمیز و خشک است.
▪ بابا من خسته شدم: بچه های خسته معمولا نق نقو می شوند؛ بنابراین مطمئن شوید که شیرخوار شما به اندازه کافی می خوابد و فراموش نکنید که نوزادان در طول روز ۱۶ ساعت و گاهی بیشتر، به خواب نیاز دارند.
▪ لطفا مرا بسته بندی کنید: برخی نوزادان وقتی قنداق می شوند، بیشتر احساس امنیت می کنند. شما می توانید این نوزادان را به آرامی در یک پتوی کوچک و سبک بپیچید.
▪ می خواهم راه بروم: گاهی اوقات، قرار دادن کودک در کالسکه یا بغل کردن او و قدم زدن در خانه برای آرام کردن گریه اش کفایت می کند. حتی خیلی وقت ها یک تغییر وضعیت جزیی یا تغییر محل، تنها چیزی است که کودک به آن نیاز دارد. اگر هوا خوب است، می توانید بیرون از منزل قدم بزنید یا کودک را در صندلی مخصوص در اتومبیل بگذارید و کمی توی خیابان ها با ماشین بگردید. همچنین در شرایطی که تمام اقدامات احتیاطی را در نظر گرفته اید، می توانید از تاب بچه یا موارد مشابه کمک بگیرید.
▪ تنهایم، تنهای تنهایم: گاهی وقت ها تنها دیدن شما، شنیدن صدای شما یا قرار گرفتن در آغوش شما می تواند گریه کودک را متوقف کند. ماساژ ملایم پشت کودک یا نوازش آهسته شما درچنین مواقعی به خوبی جواب می دهد.
▪ یا گرممه یا سردمه: کودکی که خیلی گرم یا خیلی سردش است، طبیعی است که ناراحت باشد و گریه کند. در این موارد، بر حسب نیاز، یک لایه از لباس های کودک را کم کنید یا یک لایه به آن اضافه کنید.
▪ پستانکم کجاست؟ مکیدن، یک واکنش طبیعی در نوزادان است و هر نوزادی میل به مکیدن دارد. این کار به نوزاد آرامش می دهد. بنابراین اگر کودک گریه می کند و گرسنه اش هم نیست، می توانید پستانک یا حتی انگشت تمیز خودتان را در اختیارش قرار بدهید.
▪ به آرامش احتیاج دارم: محرک های شنوایی و بینایی و حرکت بیش از حد نیز می تواند اشک کودک را دربیاورد. در چنین مواردی، کودک را به یک محیط بی سر و صدا ببرید یا روی تختش قرار بدهید و اجازه دهید کمی آرامش بگیرد. پخش صدای ضبط شده امواج دریا و حتی صداهای یکنواختی مانند صدای فن یا جاروبرقی می تواند به آرامش کودک بینجامد.
▪ گریه دوباره من، وقتشه! بسیاری از شیرخواران، دوره های قابل پیش بینی از نق زدن در طول روز دارند، یعنی هر روز در ساعات مشخصی سروصدای گریه شان بلند می شود. در این موارد ممکن است کار خاصی از دست شما برنیاید. بنابراین سعی کنید در طول مدتی که کودک گریه می کند، حتی الامکان به او آرامش بدهید.
▪ باور کنید دلم درد می کند: اگر شما خودتان به شیرخوارتان شیر می دهید، ممکن است بعد از مصرف یک غذای پر ادویه و حاوی فلفل یا یک غذای نفاخ، نق نق او بیشتر شود. کافئین (که در نوشابه و قهوه وجود دارد) هم ممکن است همین اثر را داشته باشد. اگر حدس می زنید که خوردن بعضی غذاها باعث ناراحتی فرزندتان می شود، چند روزی از آنها اجتناب کنید تا ببینید تفاوتی در حال و روز شیرخوار ایجاد می شود یا نه.