هایپرکلابز : چندی است خبر استخدامی پیش روی آموزش و پرورش در رسانه ها دیده می شود و بنا بر اعلام رسانه ها، در روزهای آتی این استخدامی برگزار شود.هرچند هنوز شرایط تخصصی این استخدامی اعلام نشده است،گمانه زنی ها از عدم استخدام مربی بهداشت در مدارس کشور خبر می دهد و گویا وزارت آموزش و پروش قرار نیست به فکر حل معضل بهداشت و سلامت مدارس خود باشد.
به گزارش سلامت نیوز خلاء کمبود نیروی تخصصی بهداشتی در مدارس سال های سال است مورد غفلت قرار گرفته است،تاجاییکه مصوبه سال ۱۳۸۵ مجلس شورای اسلامی برای استخدام مربی بهداشت مدارس به دلیل ممنوعیت استخدام نیروی انسانی، تاکنون عملیاتی نشده است ودر سال 90،کمبود پنج هزار مربی بهداشت در مدارس کشور،صدای وزیر آموزش و پروش وقت را در آورد.
پنج هزار نیروی بهداشتی که خلا حضورشان به قدری احساس می شود که کاهش شاخص های کیفی بهداشتی در مدارس به شکل چشمگیری دیده می شود.
در این میان دیده می شود آموزش و پرورش دلیل عدم جذب مربی های بهداشت را در کمبود اعتبار می بیند و از طرفی دیگر معلمان دیگر را با برگزاری کارگاه موقتی به عنوان مربی بهداشت بکار می گیرد.
وضعیت نامناسب تغذیه ای بوفه ها،بی توجهی به شاخص های بهداشت محیط، خلا آموزش سلامت بصورت فعال و نبود استاندارد های ساختمانی بهداشتی مناسب در مدارس،دست به دست هم می دهد که سلامت دانش آموزان در مدارس شدیدا مورد تهدید قرار گرفته و بصورت غیر تخصصی با مسائل مرتبط با سلامت مدارس برخورد شود.
با نگاهی جامع می توان گفت رفتارهای بهداشتی شهروندان در مدارس و در سطوح پایین تر رقم میخورد و بی توجهی به سلامت دانش آموزان ضربه ای سنگین بر پیکره سلامت عمومی شهروندان آینده می زند.
در عین شعارهای فراوان مسئولین حوزه سلامت،مبنی بر سلامت محوری و توجه بیشتر به پیشگیری،امروزه شاهده بیکاری هزاران کارشناس بهداشت در کشور هستیم که می توانند نیروی انسانی تخصصی در زمینه بهداشت باشند،کارشناسانی که بصورت تخصصی در دوران تحصیلی خود، ابعاد مختلف بهداشت مدارس را بررسی کرده و اطلاعات جامعی را می آموزند.
مع الوصف،لزوم توجه به سلامت دانش آموزان بصورت فعال در وزارت آموزش و پرورش باید احساس شود و مسئولین از شعارزدگی خارج شوند بطوری که حداقل انتظارها با استخدام مربی بهداشت در استخدامی پیش رو برطرف شود.
حال باید دید،رنگ و بوی سلامت و بهداشت در استخدامی پیش روی آموزش و پرورش چگونه است؟آیا هنوز هم، بهانه نبود اعتبار،وضعیت نامناسب بهداشت مدارس کشور را توجیح می کند و یا دولت تدبیر و امید،به شعارهای پیشگیری خود جامه عمل می پوشد.
گفتنی است طرح بهداشت مدارس بصورت فعال و غیر فعال در سطح مدارس کشور در حال انجام است که تعداد اندکی از مدارس کشور دارای مربی بهداشت تخصصی هستند و بسیاری از مدارس با وجود وضعیت نامناسب شاخص های سلامت خالی از مربی بهداشت است.
امروزه به ازاء هر ۷۵۰ دانش آموز باید یک مربی بهداشت در مدارس حضور داشته باشدو بر اساس برآوردها در مجموع پنج هزار و ۸۳۰ مربی بهداشت در مدارس شهری نیاز است.
به گفته ضیاء الدینی مدیر کل دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش اکنون حدود شش هزار مربی بهداشت در مدارس شهری کشور وجود دارد و در زمان حاضر برای حدود دو هزار و 200 دانش آموز یک مربی بهداشت در مدارس فعال است.