پدر زني که دخالت مي‌کند و مادر شوهري که زرنگ بازي در مي‌آورد- هایپرکلابز

رضا حبيبي 9 سال پیش
پدر زني که دخالت مي‌کند و مادر شوهري که زرنگ بازي در مي‌آورد- هایپرکلابز هایپرکلابز :

حدود ۳ سال است که ازدواج کردم، پدر زني دارم که در همه مسائل زندگي ما دخالت مي کند، علاوه بر اين، در طول اين ۳ سال نتوانستم با خانواده همسرم رابطه خوبي داشته باشم.
با ازدواج شرايط زندگي افراد تغيير مي کند از جمله اين شرايط نقش هاي فرد در زندگي جديد است. فرد علاوه بر نقش هايي که در خانواده خود داشته از جمله فرزند، خواهر يا برادربعد از ازدواج نيز نقش همسر، عروس يا داماد را برعهده دارد و اين نقش هاي جديد وظايفي را به همراه مي گيرد که فرد با مديريت مناسب مي تواند از بروز اختلاف جلوگيري کند. بعد از ازدواج وتشکيل خانواده برقرار کردن تعادل و تعامل مناسب ميان والدين و همسريکي از مهم ترين تکاليف زوجين است. از طرفي نيز سوء تفاهم و اختلاف با خانواده همسر براي زوجين امري اجتناب ناپذير است. با ازدواج ، زوجين با خانواده اي که تا کنون تعاملي با آنها -به عنوان عروس يا داماد- نداشته اند وارد ارتباط مي شوند. واقعيت اين است که وقتي افراد ازدواج مي کنند،به اين موضوع توجه نمي کنند که با يک خانواده ديگر وصلت کرده اند. دقت کنيد با يک خانواده نه با يک فرد.ممکن است اين خانواده رسم و رسوم، رفتارها، اعتقادات و عادت هايي برخلاف شما داشته باشند. زماني که اين اختلاف نظرها يا تفاوت ها در زمينه هاي مختلف به شما و همسرتان سرايت کند، کشمکش و درگيري شروع مي شود. در ادامه راهکارهايي براي مديريت بهترارتباط با خانواده همسر و نيز خانواده پدري ارائه مي شود:
ذهنيت منفي خود را تغيير دهيد. اينکه افراد چه نگرشي به خانواده همسر دارند بسيار مهم است؛ مثلا اگرخانم در خانواده اي بزرگ شده که خانواده پدر –از جمله مادربزرگ ، پدر بزرگ، عمه و...- با دخالت کردن باعث ايجاد تنش و نارضايتي مادر شده اند در اين حالت احتمالا خانم پيش داوري و نگرش خوبي نسبت به خانواده شوهر نخواهد داشت. همين عامل مي تواند باعث پيش داوري و به وجود آمدن افکار منفي نسبت به رفتارهاي خانواده همسرشود که آغاز کننده بسياري از سوء تفاهم ها و تنش ها مي شود. به خانواده همسر خود احترام بگذاريد. احترام به خانواده همسر جزو ضروريات يک ارتباط خوب است. حتي اگر به شما علاقه اي ندارند، رفتاري انجام ندهيد که ارتباط تان بدتر شود. هرگز با آنها با لحن بد صحبت نکنيد و به آنها توهين نکنيد. به ارتباط با آنها علاقه نشان دهيد و به حرف شان توجه کنيد.
در پي تغيير خانواده همسر خود نباشيد. آنها را همانطور که هستند بپذيريد. سعي کنيد به جاي اينکه منتظر بمانيد آنها رفتارخود را تغيير دهند شما با رفتاري معقول و سنجيده همراه با احترام و محبت شاهد تغييرات مثبتي در ارتباطاتتان باشيد.
اختلافات و مشکلات خود را با خانواده هايتان در ميان نگذاريد . دربسياري از مواقع بيان مشکلات با خانواده ها، ضمن اين که راه رابراي دخالت در زندگي شما باز مي کند، به علت نداشتن آگاهي و تخصص کافي و همچنين از سر دلسوزي راه حل هايي از طرف آن ها ارائه مي شود که ممکن است اوضاع را از آن چه هست بدتر کند. ديگر اينکه نگرش منفي نسبت به همسر شما در ذهن خانواده ها ايجاد مي شود که زمينه ساز اختلافات بيشتر خواهد شد.
علاقه خود را به آنها نشان دهيد، از صحبت کردن درباره کدورت هاي گذشته، اجتناب کنيد وآنها را متوجه اين مسئله کنيد که ارتباط خوب و صميمانه به همراه احترام متقابل با آنها يکي ازضروريات زندگي مشترک شماست.
گذشت کنيد. گذشت به معناي فراموش کردن مسئله نيست، بلکه گذشت به معناي رها کردن خود از خشم است. گذشت نشانه کنترل شما بر احساساتتان است نه ضعف شما.

پيش داوري منفي ممنوع!

هر انساني براي اين که به ديگران اعتماد کند و آن ها را در حريم خصوصي ذهن خود بپذيرد، به گذشت زمان و قضاوت درباره عملکرد و ميزان ظرفيت آن ها نياز دارد و مادر شوهر شما نيز از اين امر مستثني نيست؛ بنابراين اين که شما انگيزه مادر شوهرتان را حدس مي زنيد، نمي تواند به طور کامل درست باشد؛ چرا که ممکن است اصلا منظوري نداشته و يا هدفش چيز ديگري، به جز پيشگيري از پررو شدن شما باشد.

حساسيت نشان ندهيد

حال با فرض اين که حدس شما درست است، به شما توصيه مي شود ضمن کم کردن حساسيت خود در اين رابطه، سعي کنيد در حد توان خود و قبل از اين که کاري را به شما محول کنند، خودتان در انجام کارهايي که از دست تان بر مي آيد، پيش قدم شويد و آن ها را بدون منت انجام دهيد؛ زيرا در اين صورت تلقي شما اين است که خودتان خواسته ايد، کار کنيد و اين مسئله علاوه بر اين که فشار رواني کمتري را به شما تحميل مي کند باعث مي شود، اگر احيانا مادرشوهرتان فکر مي کند که با دستور دادن روي نقطه ضعف شما کار و يا شما را تحقير مي کند، متوجه اشتباه خود شود و حتي اگر بار اول شرمنده نشود در دفعات بعدي متوجه خواهد شد که شما به خاطر چنين مسائل بي اهميتي از خود ضعف نشان نمي دهيد و اين درست زماني است که شما مي توانيد با صبر و حوصله به برقراري يک رابطه دوستانه با مادر شوهر و خواهر شوهر خود فکر کنيد.
بدون شک قضاوت و اظهار نظرهاي اطرافيان نيز در اين خصوص اجتناب ناپذير است و با اين گونه رفتار کردن و کمک کردن به مادرشوهر، خواهيد توانست نظرات مثبت ديگران را در جهت تاييد رفتارهاي خود به دست آوريد. در خور ذکر است که شما بايد خود را از حصار افکار و پيش داوري هاي منفي رها کنيد و رفتار خود را بر پايه مثبت انديشي استوار سازيد؛ زيرا در چنين حالتي، نه تنها احساس حقارت و نفرت نخواهيد کرد بلکه از اين که مفيد هستيد لذت خواهيد برد و رضايت قلبي خواهيد داشت. مطمئن باشيد با رفتارهاي صحيح و حفظ احترام بزرگ ترها، به يک جايگاه مطلوب در بين اعضاي خانواده همسرتان دست خواهيد يافت.

چند توصيه کلي و کليدي

1 - پرهيز از داشتن انتظارات غير معقول از خانواده همسر.
2 - پرهيز از ذهن خواني و رعايت احترام متقابل به خانواده همسر.
3 - استفاده از راهکارهاي منطقي براي شناخت بيشتر خانواده همسر مانند مشاهده رفتار آن ها در مسافرت و...
4 - درک تفاوت هاي فردي و خانوادگي خود و خانواده همسر و پرهيز از مقايسه آن ها با ديگران.
5 - توجه به اين نکته که هيچ فردي کامل نيست و هر فردي ممکن است مرتکب اشتباه شود.

منبع :http://khorasannews.com/OnlineNews.aspx?newsid=101...

ارسال مطلب به هایپرکلابز

انتخاب كلوب :  
نوع مطلب :
ارسال مطلب