در زندگی مشترک سواد عاطفی داشته باشید- هایپرکلابز

ندا نظام ابادی 7 سال پیش
در زندگی مشترک سواد عاطفی داشته باشید- هایپرکلابز هایپرکلابز :

بعد از ازدواج به تدریج تاب و تب اولیه رابطه عاطفی کاهش می یابد و بسیاری از زوجین تصور می کنند رابطه سرد شده است . شاید نامزد خود را متهم به سردی رابطه کنند یا حتی با این فکر که چنین رابطه ای نمی تواند به خوشبختی منجر شود ، نامزدی شان را بهم می زنند اما در حقیقت فقدان سواد عاطفی بزرگترین مشکلی است که زوج های جوان به آن دچار می شوند .

سواد عاطفی به این معناست که حالات ، عواطف و احساسات درونی تان را تشخیص دهید و حقیقت آن را درک کنید . در اوایل رابطه عاطفی به خاطر تغییرات بیوشیمی خون هیجان فرد متفاوت است و مییزان سطح نوراپی نفرین و دوپامین خون زیاد می شود و به دلیل جدید بودن رابطه برای فرد هیجان زیادی وجود دارد و در نتیجه نوراپی نفرین و دوپامین که هورمون عشق نامیده می شود ، افزایش می یابد .

مغز قادر نیست هیجانات زیاد را برای مدت زمان طولانی حفظ کند و به این دلیل وارد مرحله ی استراحت می شود و خیلی از هیجانات کاهش می یابد و در صورتی که زوجین سواد عاطفی نداشته باشند با مواجه شدن با این تغییرات رابطه عاطفی شان را با چالش رو به رو می کنند و حتی ممکن است زندگی شان را خاتمه دهند .

بلوغ عاطفی در کنار سواد عاطفی لازم است

ممکن است دختر و پسر به خاطر شرایط خانوادگی سواد عاطفی نداشته باشند . خیلی از انسان ها در ابراز عواطف شان عملکرد ضعیف دارند و بعضی افراد در فهم عواطف عاشقانه دچار کج فهمی هستند و نمی توانند احساسات شان را به درستی تحلیل کنند . در این جا مفهوم بلوغ عاطفی بیان می شود . فرد باید با دیده ها و شنیده هایش سواد عاطفی را به طور اکتسابی به دست آورد و از این طریق احساساتش را بشناسد و بر آن مسلط شود و در واقع به بلوغ عاطفی برسد .

زمانی که فرد احساسات خود را بشناسد و با دیگران بیان کند ، می گوییم فرد به بلوغ عاطفی رسیده است . این فرد می تواند به طور صحیحی احساسات خود را ابراز کند و احساسات دیگران را به خوبی شناسایی و درک کند . افرادی که هوش هیجانی بالایی دارند در برقراری رابطه عاطفی عملکرد قوی تری خواهند داشت و ابراز احساسات و داشتن سواد عاطفی جزئی از هوش هیجانی آنها می باشد .
استقلال عاطفی چگونه شکل می گیرد ؟

انتظار داریم در سن نوجوانی بلوغ هیجانی شخص کامل شود اما در بعضی مواقع یک زوج 30 ساله به مشاوره ازدواج مراجعه می کند و می گوید هنوز وارد رابطه عاطفی نشده و نگران از دست دادن آن است . در واقع فرد به این دلیل که در طی دوران رشد خود به بلوغ عاطفی نرسیده است ، زمانی که ازدواج می کند در رابطه عاطفی اش احساس ناایمنی دارد .

وابستگی بیش از حد یا فاصله گرفتن از همسر باعث دلبستگی ناایمن فرد است . این افراد در صورتی که با همسرشان اختلاف نظر جزئی پیدا کنند دچار آشفتگی و تنهایی مفرط می شوند . آنها گاهی به همسرشان متکی و وابسته هستند و نمی توانند در رابطه با همسرشان تعادل خود را حفظ کنند . درواقع آنها نمی توانند احساسات شان را به درستی بشناسند و احساسات همسرشان را درک کنند . برای این افراد هر اختلاف نظر ناشی از ناکامی در زندگی مشترک می باشد ، در حالیکه فردی که به بلوغ عاطفی رسیده باشد می تواند پاسخ منفی همسرش را بشنود و آن را قبول کند .

منبع :http://www.bistsotoon.com/p/%D8%AF%D8%B1-%D8%B2%D9...

ارسال مطلب به هایپرکلابز

انتخاب كلوب :  
نوع مطلب :
ارسال مطلب