تفریحگاه دربند- هایپرکلابز

مهدیه مهدیه 9 سال پیش
تفریحگاه دربند- هایپرکلابز هایپرکلابز :

برای دسترسی به دربند ماشین‌های واقع در میدان تجریش را سوار می‌شوید و خود را به مجسمه واقع در میدان سربند می‌رسانید.این مجسمه در سال ۱۳۴۱ توسط رضا لعل ریاحی، پیکره‌تراش و نقاش ایرانی ساخته و سپس نصب شد.ایدهٔ ساخت این تندیس در سال ۱۳۳۷ از سوی حسن وجدان‌خوش، از کوه‌نوردان با سابقه ایرانی پیشنهاد شد. سرهنگ بیات، رئیس مرکز آموزش کوهستانی ارتش، مقدمات ساخت آن را آماده کرد و «مهام»، شهردار وقت تهران، هزینه ساخت مجسمه را پذیرفت. سپس امیر شاه‌قدمی، گروهبان ارتش و مربی کوه‌نوردی مرکز آموزش کوهستانی و مربی اسکی ایران به عنوان مدل به رضا لعل ریاحی معرفی شد و شهرداری هم مبلغ ۱۰ هزار تومان بابت ساخت مجسمه پرداخت.
سال ۱۳۳۸، یک سال پس از طرح این پیشنهاد مدل گچی آن آماده و در میدان سربند نصب شد، اما بارندگی و یخ‌زدگی زمستان همان سال بود که دست و بخشی از بدن مجسمه را خرد کرد. این قسمت مدت‌ها با پرچم ایران پوشانده شده بود تا این‌که در سال ۱۳۴۱ با پی‌گیری‌های رئیس وقت فدراسیون، رضا لعل ریاحی تندیس سیمانی را آماده کرد که این مجسمه هنوز پا برجا است.
بعد از مجسمه دیواره مارتینال در همین ابتدا به شما خوشامد می‌گوید. مسیر کافه‌ها را در کنار رودخانه پیش می‌گیرید و کم‌کم ارتفاع می‌گیرید بعد از گذر چند پل زیبای چوبی به ده تاریخی پس قلعه می‌رسد بعد از گذشتن از ده به پلی فلزی می‌رسید که از اینجا دو مسیر مقابل شماست یک مسیر زیر پل است که بعد از گذر از پل چوبی شما را به منطقه بندیخچال هدایت می‌کند که محل بسیار مناسبی برای علاقه‌مندان به سنگنوردی است.
که هر هفته بسیاری از سنگنوردان را به سوی خود فرا می‌خواند و مسیر دیگر اینکه مستقیم مسیر را ادامه می‌دهید و بعد از گذر از چند کافه و کمی ارتفاع گرفتن دوباره به یک دوراهی می‌رسید که با تابلو مسیر را مشخص کرده است.
مسیر سمت چپ شما را به هتل اوسون، دیواره زیبای اوسون، آبشار بلند سوتک و در بالاتر ایستگاه پنج تله کابین و دره‌ی پر آب ارس و همچنین قدیمی‌ترین مسیر صعود به قله توچال یعنی اسپیدکمر دعوت می‌کند. ولی مسیر سمت راست که از کنار جنگلی داخل دره می‌گذرد، بعد از گذر از چند کافه کمی ارتفاع می‌گیریم شما در سمت راست خود می‌توانید منطقه بندیخچال را با آن سنگهای زیبایش و همچنین سنگنوردان مشتاق را در حال سنگنوردی مشاهده کنید و همچنین دیواره بلند بندیخچال (شروین) که مانند نگینی در انتهای آن می‌درخشد.
مسیر را ادامه می‌دهید و به کافه رجب در کنار قرارگاه امداد نجات داودی می‌رسید استراحتی کوتاه می‌کنید؛ از اینجا به بعد تا پناهگاه شیرپلا باید با دقت بیشتری گام در مسیر بگذارید. مسیر بسیار سرسبز و زیباست.
بعد از گذر از آبشار دوقلو و کمی درگیری با ابزار کار گذاشته شده در مسیر به یکباره با دیدن پناهگاه شیرپلا و آبشار زیبایش خستگی از تنتان بیرون می‌رود. حدوداً از میدان سربند تا شیرپلا ۳۰/۲ الی ۲ ساعت زمان لازم است. پناهگاه بسیار مجهز و امکان شب‌مانی نیز فراهم است.
در اینجا کوهنوردان بسیاری را می‌بینید که بعد از استراحت در پناهگاه به سمت جانپناه امیری و قله توچال حرکت می‌کنند. عده‌ای نیز از سمت راست روانه قله کلچال می شوند و دره زیبای ارس( سمت راست )، ایستگاه پنج تله کابین توچال و چشمه‌های نرگس (یکی از سرچشمه‌های اصلی رودخانه دربند می‌باشند.) می‌باشد.

ساير تصاوير

تفریحگاه دربند- هایپرکلابز
منبع :http://seeiran.ir/tag/%D8%AA%D9%81%D8%B1%DB%8C%D8%...
2 نفر این را می پسندند
مشاهده 0 دنبال کننده
در حال نمایش 1 دیدگاه از 1 دیدگاه
Asiye . Y Asiye . Y لايك
9 سال پیش
1 

ارسال مطلب به هایپرکلابز

انتخاب كلوب :  
نوع مطلب :
ارسال مطلب