موزه های استان اصفهان - هایپرکلابز

پرویز تکزارع 8 سال پیش
موزه های استان اصفهان - هایپرکلابز هایپرکلابز :

موزه تاريخ طبيعي
موزه‌هاي تاريخ طبيعي بازگو كننده تاريخ طبيعت و جهان آفرينش مي‌باشند، لذا در اين قبيل موزه‌ها نمونه‌هاي جالب و ارزنده كليه آثار خلقت اعم از بي‌جان و جاندار به روشهاي معمول علمي نگهداري و تنظيم و به صورت كانون علمي – فرهنگي در اختيار عمومي قرار مي گيرد. موزه تاريخ طبيعي اصفهان در 15 اسفند 1367 در تالار تيموري (يكي از بناهاي باستاني عصر تيموريان) كه از طرف شهرداري اصفهان در اختيار قرار داده شده رسماً تأسيس و راه‌اندازي گرديده است. تمامي آثار طبيعي و مجموعه‌هاي ارزنده اين موزه در زمينه‌هاي علوم گياهي، جانوري، زمين‌شناسي و جغرافيايي به همت و سرمايه شخصي دكتر جعفريان استاد دانشگاه اصفهان در مدت 37 سال تلاش مستمر از نقاط مختلف ايران و خارج از كشور گردآوري، خريداري، مبادله يا تهيه گرديده و پس از تنظيم و رده‌بندي و بررسيهاي علمي به وضع كنوني در آمده و در اختيار عموم قرار داده شده است. هدف اساسي از تأسيس موزه تاريخ طبيعي اصفهان ضمن بالا بردن سطح دانش و اطلاعات عمومي جامعه درباره عالم حيات و عظمت جهان آفرينش و قدرتمندي خالق يكتا، حفظ ميراث ارزنده طبيعي كشور از غارت و تخريب، جبران كمبود وسايل كمك آموزشي،حفظ سلامت جامعه از طريق ايجاد محيطي سالم و تفريحي، فراهم آوردن زمينه‌هاي تحقيق در علوم طبيعي و كمك به افزايش جاذبه‌هاي توريستي كشور و شهر اصفهان مي‌باشد. موزه تاريخ طبيعي اصفهان بجز دفتر و كتابخانه. كارگاه ترميم و توليد، داراي 7 سالن نمايشي به شرح زير مي‌باشد : سالن راهنماي موزه، سالن جانوران بدون مهره، سالن گياه‌ شناسي، سالن زمين ‌شناس، سالن جغرافياي طبيعي و نقشه‌ ها، سالن جانواران مهره‌ دار ، سالن كمك آموزشي و ديدنيهاي جهان خلقت .

موزه های استان اصفهان - هایپرکلابز


موزه کاشان
قدمت : حدود 1247 ه ش سال

اين‌ موزه‌، بناي نو بنيادي‌ است‌ كه‌ در سال‌ 1347 در ضلع‌ شمالي‌ باغ‌ فين‌ و به‌ همت‌ مرحوم‌سيد محمد تقي‌ مصطفوي‌ (مدير كل‌ باستان‌شناسي‌ وقت‌)احداث‌ شده‌ است‌. اين‌ موزه‌ از يك‌ طبقه‌ شامل‌ چندتالار بزرگ‌ و كوچك‌ و يك‌ زيرزمين‌ نسبتاً وسيع‌ تشكيل‌ شده‌ است‌. و داراي‌ سه‌ بخش‌ باستان‌شناسي‌،مردم‌شناسي‌ و صنايع‌ دستي‌ است‌. اشياي‌ بخش‌ باستان‌شناسي‌ آن‌ حاصل‌ حفاري‌هاي‌ انجام‌ شده‌ در تپه‌ سيلك‌،چغازنبيل‌، حسنلو، خورين‌ لرستان‌ و... است‌.

موزه های استان اصفهان - هایپرکلابز


موزه هنر هاي تزييني

موزه هنرهاي تزييني ايران با فضايي به مساحت 2600 متر مربع و حدود 1200 متر فضاي مفيد نمايشگاهي با در بر گرفتن هفت بخش دايمي و نگارخانة جانبي، هم اكنون صدها اثر نفيس هنري را جهت بازديد عموم علاقه‌مندان عرضه نموده است. بخش هفتگانة موزه عبارتند از : خط و كتابت، آثار لاكي و روغني، دستبافته‌ها و رودوزي‌هاي سنتي ،نگارگري ،آثار فلزي آبگينه، سفال و چيني آثار چوبي « گنجينة هنرهاي تزييني ايران» علاوه بر انجام وظايف خود در راستاي جمع‌آوري اشياء فرهنگي و هنري وبررسي و پژوهش، حفظ و نگهداري و نمايش اين اثار به منظور استفاده هر چه بيشتر از امكانات جنبي و پويايي بيشتر، و نيز زنده و بالند نگاه داشتن حركت‌هاي فرهنگي اقدام به نمايش آثار موجود در خزانة موزه به صورت فصلي و دوره‌اي نموده است. كارنامة موزه از آغاز فعاليت تا ارديبهشت 1378 به شرح زير است از: نمايشگاه گل و مرغ‌سازي از صفويه تا قاجار. فرمان‌هاي حكومتي دوران صفويه و قاجار. پنج قرن هنر خوشنويسي در ايران ازسدة هشتم تا سيزدهم هـ .ق. عاشورا به روايت‌ نقاشي‌هاي قهوه‌خانه‌اي و پرده‌هاي قلمكار نقاشي. مجموعه تابلوهاي نقاشي تك چهره‌هاي رجال قاجار و جنبش مشروطيت. نسخه و قطعات خطي كلام الله مجيد، احاديث و ادعيه. برگزيدة اثار خوشنويسان از قرن هشتم تا سيزدهم هـ .ق. نگارگري ايراني از قرن نهم تا 13 هـ .ق. زري باقي از دورة صفويه تاكنون. آثار شكسته‌نويسي خوشنويسان متقدمين. آثار شكسته‌نويسي خوشنويسان معاصر اصفهان. پرده‌هاي رودوزي سنتي از دوران صفويه و قاجار. سفالينه‌هاي دوران اسلامي .

موزه های استان اصفهان - هایپرکلابز


موزه هنرهای معاصر
قدمت : قاجار (1299-1195 ه ق )

( تاریخ میلادی : 1796-1921 م )

موزه هنرهاي معاصر يا بناي جبه خانه يادگاري از دوره قاجار است كه بر روي بناي صفوي ساخته شده است. اين ساختمان كه محل سكونت مسعود ميرزا حاكم اصفهان بوده است بعد از تعميرات و تغيير و تحولات مختلف بعنوان استانداري و نهايتاً به خاطر ارج نهادن به شخصيت والاي هنرمندان توسط شهرداري اصفهان با مبلغي بالغ بر 000/000/200/1 ريال به موزه هنرهاي معاصر تبديل گشته است و رسماً از سال 1375 مورد بهره برداري قرار گرفته است. در حال حاضر داراي دو گالري فعال مي باشد و ساير گالريها نيز در دست آماده سازي و بهره برداري است. همچنين موزه داراي يك باب كتابخانه تخصصي با كتب مرجع به دو زبان فارسي و لاتين مي باشد از مهمترين فعاليتهاي موزه هنرهاي معاصر مي توان به موارد ذيل اشاره نمود گردآوري،حفظ ، مرمت و نمايش آثار هنري نفيس برپائي نمايشگاهها و دو سالانه هاي مختلف در رشته هاي هنري مرتبط تلاش براي آشنا نمودن مردم با هنرمندان و هنرهاي معاصر به روشهاي مختلف برقراري ارتباط با شهرهاي خواهر خوانده اصفهان و مبادله برنامه هاي فرهنگي هنري با آنها برقراري ارتباط با موزه ها و مراكز فرهنگي، هنري داخلي و خارجي و مبادله آثار با آنها تحقيق و پژوهش و نشر در زمينه هاي هنري فراهم نمودن محلي مناسب براي تجمع و جلسات هنرمندان فعاليتهاي مذكور با تلاش مديريت و پرسنل علاقه مند موزه و استفاده از نظرات کارشناسي شوراي موزه و متخصصين مربوطه انجام ميگيرد.


ساير تصاوير

موزه های استان اصفهان - هایپرکلابز موزه های استان اصفهان - هایپرکلابز موزه های استان اصفهان - هایپرکلابز
منبع :http://www.iranpedia.ir/

ارسال مطلب به هایپرکلابز

انتخاب كلوب :  
نوع مطلب :
ارسال مطلب

سایر مطالب از پرویز تکزارع

حضور شیلا خداداد و پوریا پورسرخ در سریال «بیمار استاندارد» قطعی شد
عکسهای زیبا ار اثر شهر موج
سوتی های قسمت دوازدهم سریال شهرزاد
گلاره عباسی هیچ کاری برایم شوخی نیست
باغ های دیدنی استان اصفهان
پل های دیدنی استان اصفهان
جاذبه های گردشگری استان اصفهان هر روز با ما به یک استان سفر کنید
پخش 2 فیلم از سینمای ایران
پخش فیلم سینمای «چ» و «سربه‌مهر» از شبکه 1
برنامه فرهنگی عید در آستان حضرت عبدالعظیم الحسنی(ع)
خلاصه داستان سریال های نوروزی 94
پرفروش ترین فیلم های 93، چند فروختند؟
انيميشن جدید «لورل و هاردی» ساخته می‌شود
دانستنی‌ها و رکوردهای جذاب از 86 دوره جوایز اسکار
اولویتم برای حضور در یک اثر کارگردان است/ از فوتبال بیزارم
۰ دومین خرس طلایی برلین به ایران آمد
افتتاح برلین با «ژولیت بینوش»
عوامل «رخ دیوانه» با مردم فیلم‌شان را دیدند
آنچه در سی امین جشنواره موسیقی فجر می‌شنویم/
آغاز جشنواره فجر با یک «قول»/ برج میلاد میزبان 6 فیلم می‌شود