هایپرکلابز :
باغ و کاخ تاریخی فین
قدمت : صفویه (907-1135 ه ق )
( تاریخ میلادی : 1501-1722 م )
اين باغ در جنوب شهر كاشان و در مجاورت فين قرار دارد. اين بنا بر روي بناهايي از عهد آل بويه ساخته شده است. فضاي عمومي آن از لحاظ باغ آرايي و نحوه آبرساني اهميت ويژهايدارد. باغ فين به علت قتل اميركبير در حمام كوچك آن (سال 1268 ه.ق) اشتهار ملّي يافته است.اين باغ از آثاردوره صفويه است و بواسطه آب چشمه سليمانيه، صدها سال است كه پابرجا مانده است. هم اكنون آب فين بهحوض «لثهگاه» ميريزد و پس از عبور از آبگيرها و جدولهاي زيباي باغ فين، باغات و كشتزارهاي حومه فين راآبياري ميكند. بناهاي اين باغ عبارتند از: سردر ورودي، برج و بارو، شتر گلوي صفوي، شتر گلوي فتحعلي شاه،اتاق شاهنشين، موزه غرب باغ، حمام كوچك و بزرگ و كتابخانه شرق باغ.بناي سرپوشيده شتر گلوي شاه عباسي كه در دوطبقه ساخته شده در وسط باغ و در مقابل سردر بزرگ واقعشده است. ساخت اين بنا در سال 1226 ه.ق به اتمام رسيد. در داخل اين بنا مناظر نقاشي شده بسيار زيبا وكتيبهاي گچي به خط نستعليق ديده ميشود. در اين باغ شاه صفي، شاه سليمان، شاهطهماسب، شاه عباس، كريمخان زند و فتحعلي شاه بناهايي را مرمت يا اضافه كردهاند. تمامي در و پيكر و اشياء داخل اين بنا در آغاز انقلاب مشروطيت به غارت رفت.
آدرس :کاشان - جنوب شهر كاشان و در مجاورت فين
باغ غدير
قدمت : حدود 1372 ه ش سال
از سال 1362 لغایت 1369 فكر احداث مجموعة فرهنگی باغ غدیر از طرف شهرداری بین مسئولین مطرح شد و در اواخر سال 1364 بنا بر پیشنهاد شهرداری اصفهان، طرح بنای یادبود علامه امینی در باغ غدیر به مسابقه گذاشته شد. طرح های اولیه در تاریخ 27/12/1364 برای شهرداری اصفهان ارسال گردید. پس از چند ماه كار احداث مجموعه فرهنگی باغ غدیر شروع شد و در سال 1372 مجموعه افتتاح گردید. این مجموعه شامل بناهای زیر می باشد: بنای یادبود علامه امینی: این بنا به یادبود علامه امینی تأسیس شده و از اركان این مجموعه محسوب می گردد كه شامل موزة یادبود علامة امینی می باشد. كتابخانة عمومی علامه امینی: با مساحتی به وسعت 750 مترمربع و دارای دو سالن مجزا جهت مطالعة خواهران و برادران و در اختیار داشتن بالغ بر 12000 جلد كتاب زمینة مساعدی را جهت طالبان علم و دانش فراهم نموده است و به سیستم مكانیزه مجهز می باشد و در این قسمت كتابخانة تخصصی امیرالمؤمنین و كتابخانة كامپیوتری امام علی (ع) نیز موجود می باشد. مجموعة ورزشی باغ غدیر (سالن ورزش- استخر و دو زمین تنیس): این مجموعه با مساحتی به وسعت 3680 مترمربع دارای یك باب استخر و حمام سونای خشك و بخار، دو زمین تنیس و سالن بدنسازی مجهز آمادة ارائه خدمات به خواهران و برادران می باشد. خانه كودك و نوجوان : این مركز كه وابسته به كانون پرورش فكری كودكان و نوجوانان می باشد علاوه بر ارائه كتاب با تشكیل كلاسهای مختلف هنری و برپایی جشنها، محیطی آموزنده جهت نوجوان مهیا نموده است. مجموعة سر درب: دارای دو سالن ویژة اجرای نمایش های هنری و امور نمایشگاه و تعدادی كلاس های آموزشی می باشد. آمار مراجعین مجموعه سالانه تا 000/120 نفر می رسد كه این تعداد شامل استقبال مراجعین اداری، آموزشی مجموعه، شركت در برنامه های مناسبتی، فعالان كانون های مستقر در مجموعه و حضور خانواده جهت تفریح در محوطة آزاد باغ غدیر می باشد. این مجموعه شامل گالری الغدیر- سالنهای اجتماعات سر در با ظرفیت 300 نفر و حوضخانة ساختمان الغدیر با ظرفیت 200 نفر نیز می باشد. مراسم های مجموعه نیز شامل: همایش ها، سمینارها، محافل ادبی،گردهمایی ها، مجامع عمومی كانون ها، جشن ها، سوگواره ها و... می باشد. وسعت فیزیكی مجموعه 57 هكتار می باشد.
مناره باغ قوشخانه( مناره طوقچی)
قدمت : ایلخانی (654-736 ه ق )
( تاریخ میلادی : 1256-1353 م )
این مناره روزگاری در بیرون از دروازه طوقچی قرار داشت. این مناره در قدیم یکی از دو مناره ای بوده که در طرفین مسجدی به نام مسجد بابا سوخته یا مصلی قرار داشته و یکی از آنها از بین رفته است. علت آن که این مناره به نام باغ قوشخانه معروف شده این است که در دوره قبل از صفویان و هنگامی که اصفهان مرکزیت داشته و پایتخت بوده است در این محل باغی بوده که قوشهای سلطنتی را در آن نگهداری می کرده اند. ارتفاع مناره در حدود 40 متر است و پلکان آن معمولی است. کتیبه مناره به شکل گردنبند است که قسمتی از آن خراب شده و با خط نسخ و کاشی های معرق سفید و لاجوردی و فیروزه ای تزئین شده است. با توجه به تزئینات و نحوه معماری زمان ساخت آن را مربوط به دوران مغول می داند.
آدرس :اصفهان - در بیرون ازدروازه طوقچی
باغ فین / تصویر 3
قدمت : حدود 7000 سال سال
باغ فین کاشان نمونه ستودنی باغ های اصیل ایرانی می باشد که تمام مشخصات و جنبه های مختلف باغ های ایرانی در آن جمع شده است. قرینه سازی محور باغ، خیابان ها و نهرهای متعدد با کفپوش های آبی رنگ و فواره های تعبیه شده که صدای آب را در فضای باغ و ایوان ها می پراکند به این باغ جلوه خاصی داده است. بنای اولیه باغ فین کاشان به قبل از اسلام بر می گردد و با تمدن 7000 هزار ساله شهر قدیمی سیلک پیوندی دیرینه دارد. باغ فین، از آب چشمه سلیمانیه مشروب می شود که منسوب به حضرت سلیمان نبی است. این باغ نمونه ای از کاخهای عهد صفوی است که در دوره زندیه و قاجاریه بنا هایی به آن افزوده شده. طراحی نهرها و نحوه گردش آب در خیابان های باغ و فواره های فیروزه ای رنگ، منصوب به غیاث الدین جمشید کاشانی، ریاضی دان قرن 9 هجری است. این باغ به خاطر طراوت و آب و هوای فرح بخشش؛ همچنین همجواری با حمام فین (قتلگاه امیر کبیر) و چشمه سلیمانیه از مهمترین نقاط توریستی کاشان به شمار می آید که همه ساله گردشگران بسیاری را به خود جلب میکند.