هایپرکلابز : يک متخصص پوست و مو گفت: براي اثربخشي ضدآفتاب، پوست بايد خشک باشد و ميزان کافي از آن، نصف قاشق چايخوري، روي پوست صورت و گردن پخش شده و کرم 20 تا 30 دقيقه قبل از خارج شدن از منزل استفاده شود، قسمتي از دستها که با لباس پوشيده نشده نيز بايد ضدآفتاب زده شود.
دکتر سيمين ابراهيم زاده ، با اشاره به اينکه 80 درصد تابش نور خورشيد بين ساعت 9 تا 15 است، گفت: در پوست خيس پس از شنا کردن يا آفتاب گرفتن در آّب و هواي مرطوب، جذب اشعه ماوراء بنفش بيشتر مي شود.
وي در ادامه با تاکيد بر اينکه براي کاهش اثرات اشعه ماوراء بنفش بايد محافظت از نورخورشيد جدي گرفته شود، يادآور شد: استفاده از کلاه، لباس مناسب، عينک آفتابي و کرم ضدآفتاب به ميزان مناسب، خصوصا در فصل تابستان باعث کاهش عوارض نورخورشيد و پيشگيري از پيري زودهنگام مي شود.
اين متخصص پوست و مو گفت: UVB باعث پيري زودرس مي شود، اين اشعه از لباسها منعکس شده و به پوست نمي رسد ولي لباسهاي نازکي که در فصل تابستان پوشيده مي شود، زياد نميتوانند مانع از عبور آن شوند، اگر لباس خيس باشد يا عرق کرده باشد، محافظت از پوست کمتر مي شود. لباسهاي کشباف سفيد محافظت بيشتري نسبت به لباس پارچهاي نخي دارند
دکتر ابراهيم زاده با بيان اينکه بايد ضدآفتاب مناسب و متناسب با نوع پوست انتخاب شود، گفت: ميزان محافظت از نور خورشيد در ضدآفتابها با فاکتورSPF سنجيده ميشود، هر چه اين فاکتور بالاتر باشد محافظت از پوست بيشتر است، در افرادي که داراي پوست روشن تري هستند بايد از ضدآفتابي با SPF بالاتر استفاده کنند، ولي در افرادي که پوست تيره دارند، ضدآفتاب با فاکتور حفاظتي 20 کفايت ميکند،
وي تصريح کرد: برخلاف تصور عامه مردم، تفاوت حفاظتي در ضدآفتابهايي با فاکتور بالاتر از 30 تنها به ميزان 2 تا 3 درصد است. کرمهاي ضدآفتاب با SPF=15 به ميزان 93 درصد و با SPF= 30، تا 97 درصد، اشعه ماوراءبنفش را جذب ميکند، اختلاف 4 درصد حفاظت از نظر علمي قابل توجه نيست، اين حفاظت به شرطي اعمال ميشود که ضخامت کرم ضدآفتاب 2 ميليگرم در هر سانتيمتر مربع پوست باشد.
ابراهيم زاده با اشاره به اينکه استفاده از ويتامين E باعث افزايش نفوذ و قدرت کرم هاي ضدآفتاب مي شود، گفت: جهت اثربخشي مناسب ضدآفتاب، پوست بايد خشک باشد و ميزان کافي از ضدآفتاب، نصف قاشق چايخوري از کرم روي پوست صورت و گردن پخش شود و کرم 20 تا 30 دقيقه قبل از خارج شدن از منزل استفاده شود، قسمتي از دستها که با لباس پوشيده نشده نيز بايد ضدآفتاب زده شود.
وي تصريح کرد: در داخل منزل اگر از لامپ هاي کم مصرف يا مهتابي به ميزان زياد استفاده مي شود و همچنين هنگام کار با کامپيوتر بايد ضدآفتاب استفاده شود، در صورت عرق کردن و يا شست و شوي صورت مجددا کرم تکرار شود، در غير اين صورت نيازي به تکرار کرم نيست.
ابراهيم زاده گفت: افرادي که داراي پوست چرب يا آکنه هستند حتما بايد از ضدآفتاب فاقد چربي که روي آن نوشته شده، "Oil Free " استفاده کنند.
وي در پايان يادآور شد: افرادي که بيش از 2 تا 3 ساعت خارج از منزل هستند، بايد مجددا از ضدآفتاب استفاده کنند، قبل از استفاده از کرم نيز عرق صورت خشک شود ولي نيازي به شستن صورت نيست.