هایپرکلابز : اگر خوب به دوروبر خود نگاه كنید متوجه می شوید برخی از پسران و مردان موی زیادی در صورت و بدن خود ندارند یا برخی از آنان شاید اصلا ممكن است ریش و سبیل درنیاورند.
بد نیست بدانید هورمونهای مردانه مانند هورمون تستوسترون در زمان بلوغ در پسران (كه معمولا در 13 تا 17سالگی اتفاق میافتد) ترشح میشود و در اثر آن موهای كركی در نواحی خاصی كه گیرنده تستوسترون دارند به موهای مردانه و نهایی تبدیل میشوند.
این نواحی شامل ریش و سبیل درصورت، قسمتهای جلوی سینه، كتفها و تنه است كه با رسیدن به سن بلوغ این موها از حالت كركی تبدیل به موهای نهایی میشوند. یعنی به موهایی تبدیل میشوند كه دوره رشد طولانی دارند و حتی حدود یك سانتیمتر در ماه میتوانند رشد كنند. اما گاهی در برخی از پسران موهای كركی و اولیه تبدیل به موهای مردانه و نهایی نمیشوند.
این مشكل بیشتر به این دلیل است كه فرد هنوز بالغ نشده است و مشكل هورمونی دارد. اگر رشد موها تا 17 یا 18 سالگی به تاخیر افتد، والدین باید با توجه به این موضوع، فرزند خود را نزد متخصص ببرند تا پس از بررسیها اگر مشخص شود هنوز به بلوغ نرسیده است درمان شود.
گاهی مشخص میشود كه فرد بالغ شده است و آثار دیگر بلوغ مانند رشد عضلات بدن، افزایش میل جنسی و
دو رگه شدن صدا را دارد اما موهای نواحی كه گفته شد در وی رشد نكرده است.
اولین دلیلی كه مطرح است مساله هورمونی است كه باید مدنظر قرار گیرد و اگر هورمونها دچار اختلال است، باید درمان شود.
مساله دوم، مساله نژادی و ارثی است چرا كه برخی از نژادها مثل نژادهای زرد و آسیای میانه نژادهایی كم مو هستند و سومین مساله هم مساله ارث است كه برخی به صورت وراثتی در جاهایی از نواحی بدن كم مویی دارند. اما اگر هر سه این عوامل رد شود، مشخص میشود كه مشكل كم مویی به عنوان صفتی بدون علت شناخته میشود چرا كه رشد نكردن مو با تیپ مردانه علت مشخصی ندارد.