نخستین داروی ساخته شده از سیاه دانه - هایپرکلابز

نخستین داروی ساخته شده از سیاه دانه - هایپرکلابز هایپرکلابز :

داروی گیاهی ضد قارچ که توسط محققان علوم پزشکی مشهد طراحی و ساخته شده بود پس از طی مراحل تولید در داروخانه های سطح کشور توزیع شد.
به گزارش ایرنا از دانشگاه علوم پزشکی مشهد، داروی گیاهی سیاه دانه با نام تجاری فیتوواژکس با شماره 5529 در سال 91 ثبت اختراع شد و پس از مراحل دریافت پروانه ساخت از وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و تولید در یکی از شرکتهای داروسازی داخلی با تولید یک میلیون عدد، در داروخانه های سطح کشور توزیع شد.
عضو هیات علمی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و محقق این طرح اظهار کرد: تا کنون تحقیقات گسترده ای در خصوص گیاه سیاه دانه در سطح دنیا صورت گرفته است اما به مرحله تولید نرسیده است و داروی فیتو واژکس نخستین داروی گیاهی سیاه دانه است که به مرحله تولید رسیده است.
دکتر حسن رخشنده افزود: داروی فیتوواژکس که به صورت شیاف تولید شده است در عفونتهای قارچی زنان کاربرد دارد.
عضو مرکز تحقیقات فارماکولوژیک گیاهان دارویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت :این دارو با همکاری دکتر نفیسه ثقفی عضو هیات علمی گروه زنان و چند نفر از همکارانشان مراحل تستهای بالینی را با موفقیت گذرانده است و نتایج این تستها حاکی از آن بود که این دارو از داروی کلوتریمازول که در حال حاضر در عفونتهای قارچی زنان تجویز می شود اثر بخشی بالاتری دارد.

رخشنده ادامه داد: بر اساس تحقیقات انجام شده این دارو همچنین در بیمارانی که نسبت به داروی کلوتریمازول مقاومت به درمان داشته اند نیز اثر بخشی مناسبی داشته است.
وی با اشاره به اینکه فیتوواژکس تا بیست سال آینده به طور انحصاری به نام جمهوری اسلامی ایران تولید می شود و کشور دیگری نمی تواند از این عنوان استفاده کندخاطر نشان کرد: برنامه ریزی شده است که این دارو علاوه بر تامین نیاز داخلی به کشورهای دیگر نیز صادر شود.
رخشنده اظهار کرد: داروی فیتوواژکس با ریشه گیاه سیاه دانه و بصورت شیاف تهیه می شود و مراحل تحقیق آن در دانشگاه علوم پزشکی مشهد به این گونه بوده است که ابتدا روی محیط کشت، اثرات ضد میکروبی دارو بررسی شده، مرحله بعدی روی حیوان(موش) کار کردیم که اثرات ضدقارچی و ضدمیکروبی آن را بررسی شود سپس در دو گاوداری در مشهد و فریمان،اثرات این دارو را روی عفونت های پستان گاو بررسی کردیم. در مرحله نهایی، سمیت دارو روی موش بررسی و متوجه شدیم سمی نیست.
این محقق دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: این دارو با همکاری گروه زنان دانشگاه علوم پزشکی مشهد بر روی 100نفر از بیماران تست شد و نتایج بسیار خوبی داشت.

منبع :http://www.irna.ir/fa/News/81213254/%D8%B3%D8%A7%D...

ارسال مطلب به هایپرکلابز

انتخاب كلوب :  
نوع مطلب :
ارسال مطلب

سایر مطالب از بهرام میرزائی بافتی

کلسترول؛ دشمن سرسخت جوانی
کاهش عوارض آلودگی هوا با لبنیات
مهار کبد چرب با تغییر رژیم غذائی
آنچه به نام سوسیس و کالباس می خوریم!
سیری کاذب و قند بالا دو ویژگی اصلی زولبیا و بامیه
افرادی که پیش زمینه دیابت دارند، روزه بگیرند
پرخوابی در میانسالی به اندازه کم خوابی مضر است
مواد اولیه پخت زولبیا و بامیه باید مورد تایید وزارت بهداشت باشد
عامل اصلی سرطان کلیه شناخته شد
زیاده روی در تماشای تلویزیون احتمال مرگ زودرس را دو برابر می کند
نیم لیتر دود در یک پک قلیان
بیش از 40 ژن که تهاجم ملانوم را مشخص می کنند کشف شد
رفع تشنگی در ماه رمضان با نوشیدنی های سنتی
شیوه جدید مرمت دندان به جای پرکردن پوسیدگی
ام اس؛ بیماری که می توان با آن زندگی کرد(بخش2)
ام اس؛ بیماری که می توان با آن زندگی کرد(بخش1)
تنش سبب اختلال حافظه در پیری می شود
شست و شوی لنز با آب سبب عفونت و زخم قرنیه چشم می شود
کشف ژن جدید عامل پارکینسون
بیست و یکمین کنگره بین المللی بیماری های مغز و اعصاب آغاز به کار کرد