هایپرکلابز : نتايج يک پژوهش علمي نشان داد کمبود شديد ويتامين دي در بدن، خطر ابتلاي افراد بالاي شصت و پنج سال را به زوال عقل و آلزايمر، دو برابر افزايش مي دهد.
گروهي بين المللي از محققان علوم پزشکي طي شش سال، ميزان ويتامين دي موجود در خون هزار و ششصد و پنجاه و هشت آمريکايي کهنسال را که البته وضع جسماني مناسبي داشتند و در اين مدت، در يکصد و هفتاد و يک نفر از آنها نشانه هايي از زوال عقل و در يکصد و دو نفر، علائم ابتلا به آلزايمر مشاهده شد، دريافتند پايين بودن ميزان ويتامين دي، حدود پنجاه و سه درصد خطر ابتلا به زوال عقل و شصت و نه درصد خطر ابتلا به آلزايمر را افزايش مي دهد.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از واشنگتن؛ دکتر ديويد لولين، از اساتيد دانشکده پزشکي اکستر Exeter در انگليس و طراح اصلي اين پژوهش که نتايج آن روز چهارشنبه در نشريه نورولوژي آمريکا منتشر شد مي گويد : «ما انتظار اين را داشتيم که به ارتباطي ميان کمبود ويتامين دي و خطر ابتلا به زوال عقل و آلزايمر پي ببريم ولي نتايج تحقيقات اخير ما را بسيار شگفت زده کرد زيرا اين ارتباط، دو برابر بيشتر از آن چيزي است که پيش بيني مي کرديم؛ اکنون بايد آزمايشات باليني خود را آغاز کنيم تا پي ببريم آيا مصرف مواد غذايي سرشار از ويتامين دي همانند ماهي هاي چرب يا مصرف مکمل هاي غذايي مي توانند در پيشگيري يا به تاخير انداختن زوال عقل يا آلزايمر موثر باشند يا خير.»
در اين تحقيق همچنين مشخص شد ميزان ويتامين دي بالاي پنجاه نانومول در ليتر، براي سلامت سلول هاي مغزي مفيد است.
ويتامين دي مورد نياز بدن از سه طريق تامين مي شود : مصرف ماهي هاي چرب، استفاده از مکمل هاي غذايي حاوي اين ويتامين و قرار گرفتن در معرض نور خورشيد.
پزشکان مي گويند اگر فرد روزانه پانزده دقيقه در معرض تابش نور خورشيد قرار بگيرد، ويتامين دي مورد نياز بدن وي به طور کامل تامين مي شود اما در افراد کهنسال، پوست بدن کارايي کمتري در توليد اين ويتامين دارد.
زوال عقل، همچون بيماري آلزايمر، يکي از چالش هاي مهم در سلامت انسان هاي عصر حاضر است. 44 ميليون نفر در جهان با اين مشکل دست و پنجه نرم مي کنند و پيش بيني مي شود اين ميزان، تا سال 2050 سه برابر خواهد شد.
اين گونه تخمين زده مي شود نزديک به يک ميليارد نفر در جهان از کمبود ويتامين دي در بدن خود رنج مي برند.