هایپرکلابز : براي دريافت بهتر پروتئين فرآوردهها حيواني بهتر است با پروتئين گياهي مورد مصرف قرار گيرند به عنوان مثال غذاهايي مانند شيربرنج و فرني هر دو نوع پروتئين را دارا ميباشند. دکتر ضياءالدين مظهري گفت: متأسفانه عادات غذايي ايرانيها در مورد مصرف شير نامناسب است و در اين مورد افراط و تفريط ميشود و نميتوان اطلاعات کاملي از سرانهي مصرف شير در ايران به دست آورد.
دکتر مظهري اذعان داشت: سرانهي مصرف شير در ايران پايين است که بايد در اين مورد چارهاي انديشيده شود و با اختصاص رايانه به اين ماده مصرفي ميتوان به افزايش سرانهي مصرفي کمک کرد.
وي در ادامه اظهار کرد:به طور ميانگين هر فرد بين 1تا1.5 ليوان شير در روز بايد مصرف کند و اين ميزان در زنان باردار به 3ليوان و در زنان شيرده به 4ليوان در روز افزايش مييابد.
دکتر مظهري افزود: چنانچه برخي از افراد به علتي مانند عدم تحمل قند لاکتوز شير، نتوانند شير بخورند ميتوانند ماست و دوغ را جايگزين آن کنند اما چنانچه به پروتئين کازئين شير حساس باشند نميتوان شير و ماست و پنير را جايگزين آن کرد چون اين مواد هم براي فرد حساسيت زا هستند.
دکتر مظهري با بيان اين که شير بهترين منبع تأمين ريبو فلاوين(ويتامين ب2) است و اين ويتامين منبع آزاد سازي انرژي از کربوهيدراتها، پروتئين و چربي است افزود:براي دريافت بهتر پروتئين حيواني بهتر است با پروتئينهاي گياهي مورد مصرف قرار گيرند.
وي با اشاره به اين که فقط کودکان به علت نياز به چربي مجاز به مصرف شيرهاي با چربي 3-2.5درصد هستند افزود: ديگر گروههاي سني بايد از شير کم چرب استفاده کنند تا با عوارض چاقي و بيماريهاي قلبي و عروقي مواجه نشوند.
دکتر مظهري در پايان خاطرنشان کرد:کودکان نبايد بيش از حد نياز شير مصرف کنند زيرا در معرض افزايش چربي خون و بي اشتهايي دائمي قرار ميگيرند.