هایپرکلابز : متأسفانه وجود برخي از واکنشهاي غلط والدين و اطرافيان ميتواند باعث تشديد لکنت در کودکان شود.
سميرا سعادت، آسيب شناس گفتار و زبان گفت: لکنت زبان بر اثر مجموعهاي از علل مختلف به وجود ميآيد که از جمله آسيبهاي نفوذي، زمينههاي ژنتيکي، عوامل بيولوژيک، روانشناختي و محيطي است که اين عوامل زمينه را براي ابتلا به ناروانيهاي گفتاري ايجاد ميکند.
وي به عوامل ژنتيکي در اين عارضه پرداخت و گفت: کودکاني که در خانوادههايي با سابقه اختلالات گفتاري متولد ميشوند بيشتر احتمال دارد که دچار "نقص سيستم گويايي" شوند.
سعادت، به عوامل بيولوژيک در اين زمينه که ميتواند تأثيرگذار در لکنت کودک باشد اشاره کرد و افزود: سلامت مغز در گفتار و کلام کودک از اهميت ويژهاي برخوردار است، بنابراين فشارها و آسيبهاي هنگام زايمان، آسيبهاي مغزي، نرسيدن اکسيژن به نوزاد هنگام تولد، بيماريهاي عفوني و .... ميتواند منجر به بروز لکنت زبان در کودک شود.
اين گفتار درمان و آسيبشناس اظهار داشت: عوامل رواني همچون هيجانات، احساسات، تنشها و ضربههاي عاطفي ميتوانند تأثيرات منفي بر گويش و کلام کودک بگذارند.
وي با اشاره به اينکه متأسفانه وجود برخي از واکنشهاي غلط والدين و اطرافيان باعث تشديد لکنت در کودک ميشود عنوان کرد: در برخي موارد گاهي برخوردهاي نامناسب والدين، مربيان و اطرافيان مانع از سخن گفتن عادي کودک ميشوند و او را به عجولانه صحبت کردن، قطع کردن نابجاي کلام کودک وا ميدارند.
سعادت در پايان به روشهاي درماني لکنت زبان اشاره و خاطر نشان کرد: زبان، نياز به جلسات متعددي جهت ايجاد ارتباط مناسب و موثر با کودک و والدينش دارد بنابراين روشهاي روانکاوي، گروه درماني، خود درماني، دارو درماني، شناخت درماني و... از جمله روشهاي اين عارضه ميباشد.