هایپرکلابز : دختري 16 ساله ام. همه اطرافيانم مي گويند هميشه ناراحت و گرفته اي و روابط عمومي ضعيفي داري. تاکنون هر بار که تصميم گرفتم شاد و خنده رو باشم، موفق نشدم. چه کار کنم؟
عباسعلي براتي، کارشناس ارشد روان شناسي باليني- مخاطب گرامي، در قدم اول تلاش کنيد که در برابر نظر ديگران گارد نگيريد. اين که شما تصميم بگيريد به هر قيمتي به ديگران ثابت کنيد که نظرشان درباره شما درست نيست کار بي فايده اي است و شما را به مقصودتان نخواهد رساند. شما بايد خودتان را ارزشمند و قابل احترام بدانيد. در اين صورت پاسخ ها و رفتارهاي شما در برابر ديگران نيز محترم بروز مي کند. افرادي که اعتماد به نفس و خود ارزشمندي بالايي دارند خيلي زيباتر سلام و احوال پرسي مي کنند و اين باعث مي شود ديگران روابط عمومي آن ها را ضعيف ندانند.
محدوديت هاي غير منطقي را حذف کنيد
پيش از هر چيز بايد بدانيد که در جمع بودن منافاتي با صحبت کردن يا نکردن ندارد، بنابراين از جمع هاي فاميلي و دوستي دوري نکنيد. اين دليل که بايد حتما در جمع صحبت کنيد، نبايد باعث دوري شما از حضور در جمع باشد. وقتي از حضور در جمع خودداري کنيد، ديگران فکر مي کنند شما ناراحت هستيد يا روابط عمومي ضعيفي داريد. شما بايد براي ارتباط موثر و صحبت کردن با ديگران بعضي محدوديت هاي غير منطقي را حذف کنيد. بعضي از افراد مي ترسند که صحبت هاي شان باعث ناراحتي ديگران شود، در صورتي که معمولا اين اتفاق نخواهد افتاد و اين ترس بي دليل است. البته فکر کردن پيش از حرف زدن هم بسيار خوب است اما حساسيت هاي بي مورد بايد برطرف شود.
هميشه رسمي برخورد نکنيد
در قدم ديگر سعي کنيد با ديگران به خصوص با دوستان و اقوام خيلي رسمي برخورد نکنيد. براي انتخاب موضوعي که مي خواهيد درباره آن با ديگران صحبت کنيد، خيلي سخت نگيريد. شما مي توانيد از گفت و گو درباره موضوع هاي روزانه شروع کنيد تا به مرور توان شما بالاتر برود. همين صحبت کردن با ديگران با رعايت مهارت هاي ارتباط موثر به شما کمک زيادي براي بالا بردن روابط عمومي تان خواهد کرد.
شش دانگ حواس تان را به ديگران بدهيد
در زمان صحبت با ديگران تلاش کنيد تا آن ها را درک کنيد. براي ارتباط موثر بايد وقتي براي گفت وگو با دوستان و آشنايان تان درنظر بگيريد و در اين لحظات فقط شنونده باشيد و اجازه دهيد که آن ها حرف شان را بزنند؛ به طور مثال در هنگام صحبت با ديگران با تلفن همراه تان بازي نکنيد و شش دانگ حواس تان را به طرف مقابل بدهيد.
خنده را جدي بگيريد
گاهي اوقات در حين صحبت با دوستان و آشنايان به آن ها لبخند بزنيد هرچند که از نظر شما، موضوع مورد بحث خنده دار نباشد.
همين همدلي شما با جمع، کمک زيادي به شاد نشان دادن شما خواهد کرد.