هایپرکلابز :
تحقيقات اخير نشان داده اند استرس شديد در ميان مردان ميانسال منجر به مرگ زودرس آنها مي شود. استرس هاي شديد غالباً به دنبال اتفاقات مهم زندگي يا پشت سر گذاشتن روزهاي سخت و خستگي ناشي از آنها رخ مي دهند.
مطالعه طولاني مدت زندگي افرادي که از استرس هاي مزمن رنج مي بردند حاکي از آن است که، ميان اين متغير با ميزان مرگ و مير همبستگي مثبتي وجود دارد. يعني با افزايش ميزان استرس، احتمال از دنيا رفتن فرد افزايش مي يابد، البته در چنين پديده اي مجموعه از متغيرهاي ديگر از جمله جنسيت نقش اساسي دارند. در کنار استرس هاي مزمن، استرس ناشي از کار و زندگي روزمره در صورتي که طولاني مدت شود، مي تواند همين تأثير را داشته باشد.
وقتي از استرس هاي زندگي روزمره صحبت مي کنيم، منظور استرس هايي است که در محيط کار يا خانه در اثر برخي مشکلات کوچک به وجود مي آيند. اما استرس هاي مزمن به دنبال برخي اتفاقات مهم مانند از دست دادن يک عزيز، بيکار شدن يا اختلافات عميق خانوادگي در فرد ظهور مي کنند. طبيعي است که هر يک از اين مشکلات يک اثر خاص بر ذهن و روح افراد مي گذارد و سلامت او را به خطر مي اندازد، اما اين خطر در مورد مردان ميانسال شدت بيشتري دارد؛ آن هم افزايش احتمال مرگ زودرس است.
اگرچه دوري از استرس در زندگي امروز امري غير ممکن به نظر مي رسد، اما مردان اگر توانايي کنترل بر اين استرس ها را داشته باشند عمر طولاني تري خواهند داشت. در واقع آنها بايد تلاش کنند بينش خود را در مورد مسائل که روزانه با آن مواجه مي شوند تغيير دهند، لازم نيست اين تغيير نگرش در مورد مسائل بزرگ باشد، تغيير در مورد مساله به ظاهر بي اهميتي هم چون ماندن در ترافيک مي تواند از مشکلات بزرگ تري که در آينده با آن مواجه است جلوگيري کند. بنابراين آنچه مهم است نحوه نگاه به زندگي تلاش براي رفع مشکلات به ظاهر کوچک است که در گذر زمان موجب تحليل روحيه فرد مي شود.