غذاساز چگونه کار میکند- هایپرکلابز

غذاساز چگونه کار میکند- هایپرکلابز هایپرکلابز :

ذاساز یک وسیله آشپزخانه همه کاره است که می تواند به سادگی و به سرعت تقریبا انواع مواد غذایی را خرد کنند، تیکه تیکه کند، رنده کند و پودر کند. برخی از مدلها همچنین می توانند در انجام برخی امور مانند تهیه آبمیو و آب سبزیجات و همچنین برای ورز دادن خمیر نان، مایه کیک، همزدن تخم مرغ و خرد کردن گوشت و سبزیجات کمک کنند.

غذاساز اولین بار توسط یک مهندس به نام کارل سونتیمر در آمریکا شمالی در سال 1973 معرفی شد. البته، چند وقتی طول کشید که مشتریان مفید بود این وسیله جدید را درک کنند ولی به محض پی بردن به این موضوع غذاساز به پرفروشترین وسیله تبدیل شد. اختراع سونتیمر آماده سازی غذا در سرتاسر جهان را متحول کرد.

در این مقاله سعی خواهیم کرد که شما را با عملکردهای و نیز تعدادی از کار هایی که با این وسیله می تواند برای انجام بعضی امور آشپزخانه انجام داد آشنا کنیم. همچنین یک دستور العمل قدم به قدم نیز به شما نشان خواهیم داد.

اجزای پایه ای:

غذاسازهای مدرن در سه مدل متفاوت عرضه میشوند، بزرگ، متوسط و کوچک. همه اندازه ها دارای اجزای اصلی یکسانی هستند، موتور، ظرف به همراه درب آن که یک مجرای لوله مانند برای ریختن موادغذایی دارد و یک مجموعه تجهیزات جانبی.

موتور در قسمت پایین وسیله قرار می گیرد و سنگین ترین بخش آن نیز محسوب می شود. مدل بزرگ آن معمولا دارای موتور قوی تر و بزرگ تر و البته سنگین تری است که می تواند به 9 کیلوگرم نیز برسد. سنگینی پایه باعث می شود وقتی موتور کار می کند غذاساز ثابت بماند و نچرخد. اگرچه پایه ی غذاسازهای اولیه تنها به رنگ سفید و پلاستیک سخت عرضه می شد ولی امروزه در انواع رنگهای متفاوت و نیز پلاستیکی و فلزی برای سازگاری با انوع آشپزخانه عرضه می شود.

موتور با استفاده از یک محور به تجهیزات جانبی وصل می شود. ظرف که معمولا از پلاستیک با توام و شفاف ساخته می شود روی محور سوار شده و در آن چفت می شود. درب که معمولا از همان جنس است روی ظرف قرار می گیرد. در مدلهای قدیمی سیستم بسته شدن درب باعث روشن شدن موتور می شد ولی در مدل های امروزی یک دکمه روشن و خاموش درنظر گرفته شده است.

درب دارای یک مجرای برای ریختن مواد غذایی به همراه یک وسیله برای پایین واردکردن مواد از طریق این مجرا به داخل ظرف است. بعضی از مدلها دارای مجرای بزرگتر و بعضی کوچکتر هستند. اندازه ظرف نیز دارای انواعی است که بسته به نوع اندازه وسیله دارد :

-غذاسازهای بزرگ معمولا دارای ظرفی با ظرفیت 9 تا 13 فنجان است.

-ظرف غذاسازهای متوسط بین 5 تا 7 فنجان ظرفیت دارند

-ظرف غذاسازهای کوچک دارای ظرفیت 2 تا 5 فنجان است.

بعضی مدلها نیز به همراه هم ظرف بزرگ و هم ظرف کوچک عرضه می شوند.

در بخش بعد به بعضی از تجهیزات جانبی می پردازیم که کار خرد کردن و رنده کردن را انجام می دهند.

در مدلهای ساده، تجهیزات جانبی روی محور در ظرف سوار می شود. تجهیزات جانبی اصلی دستگاه شامل یک تیغه S-شکل و یک دیسک خردکن و رنده می باشد.

تیغه S-شکل در داخل ظرف قرار می گیرد و روی محور سوار می شود و شامل دو تیغه خمیده که در جهت مخالف دور یک ستون محوری پلاستیکی قرار دارند می شود. این تغیه ها معمولا از فلز ساخته می شود ولی در بعضی موارد از پلاستیک سخت نیز ساخته می شوند. تیغه های فلزی معمولا عملکرد بهتری دارند زیرا تیغه-های فلزی برندگی خود را بیشتر حفظ می کنند.

رنده و خردکن معمولا از فلز ساخته می شوند و بالای ظرف و روی محور قرار می گیرند.مواد از طریق مجرا وارد ظریف می شوند و سپس با برخورد با این صفحات خرد یا رنده می شوند و به داخل ظرف ریخته می شوند. سوراخهای روی این صفحات می تواند ریز، نرمال و درشت باشد. شما می توانید انواع این صفحات را با اندازه متفاوت سوراخ روی آن در صورت نیاز تهیه کنید.

امکانات بیشتر:

علاوه بر تجهیزات جانبی اصلی که به همراه محصول عرضه می شود شما می توانید با خرید تجهیزات جانبی دیگر کارایی غذاساز را افزایش دهید.

تجهیزات جانبی معمول دیگر عبارتند از :

تیغه خمیرساز : این تیغه معمولا از پلاستیک یا فلز ساخته می شود و از تیغه -S شکل صاف تر (با انحنای کمتر) است. از این تیغه می توان برای ساخت خمیر نان یا پیتزا استفاده کرد.

همزن تخم مرغ: این قطعه دارای دو بازو صاف به همراه دو پره بزرگ در انتها آن است. از آن می توان برای همزدن سفیدی تخم مرغ و همچنین خمیرمایه استفاده کرد که با ترکیب مناسب هوا با آن مواد مناسب را برای پخت ایجاد می کند.

صفحه برش دهنده: این قطعه دارای یک ردیف دندانه های کوتاه تیز و رو به بیرون است که می توان از آن برای بریدن مواد غذایی به اندازه های بلند و نازک استفاده کرد.

صفحه برش سیبزمینی: این صفحه نیز مانند صفحه برش دهنده است با این تفاوت که اندازه هایی بزرگ تر و ضخیم تری ایجاد میکند.

آبمیوه گیری(برای مرکبات): این قطعه دارای شکلی گنبدی است و بالای محور قرار می گیرد و با چرخیدن و فشردن آب انواع مرکبات را می گیرد.

آبمیوه گیری(برای غیرمرکبات): این قطعه با خرد کردن میوه و سبزیجات با فشار دادن آب آن را گرفته و وارد ظرف می کند.

شما همچنین می توانید ظرفهای مخصوصی را تهیه کنید که به شما این اجازه را میدهد که همزمان از چند قطعه معرفی شده استفاده کنید. این کار می تواند زمانی که می خواهید چند کار را باهم انجام دهید ولی نمی خواهید برای استفاده مجدد از ظرف هر بار آن را بشوید مفید باشد.

همانطور که گفه شد بعضی از این غذاسازها درهنگام خرید دارای ظرفها با اندازه های متفاوت هستند که باعث می شود کارهای مختلف را به راحتی و بدون صرف هزینه اضافه برای تهیه تجهیزات جدید انجام دهید.



چگونه از غذاسازتان استفاده کنید؟

بسیار خوب،شما یک غذاساز با تمام تجهیزاتی که احتیاج داشته اید را تهیه کرده اید .ولی چگونه باید از آن استفاده کرد؟

صفحه رنده به سرعت و با کیفیت و سهولت موادی مانند پنیر و هویج را رنده می کند و صفحه برش دهنده حتی می تواند سیبزمینی و سیب ها را در یک چشم به هم زدن به قطعات کوچک تبدیل کند.

قطعه قطعه کردن، سابیدن و پودر کردن نیاز به کمی کار بیشتر دارد. برای فهمیدن این موارد سعی میکنیم باهم یک سالسا تازه را با غذاساز درست کنیم.

منبع :http://hugel.biz/articles/99-%D8%BA%D8%B0%D8%A7%D8...
2 نفر این را می پسندند
مشاهده 1 دنبال کننده
در حال نمایش 1 دیدگاه از 1 دیدگاه
محمد عراقی محمد عراقی like
9 سال پیش
1 

ارسال مطلب به هایپرکلابز

انتخاب كلوب :  
نوع مطلب :
ارسال مطلب